19

De succesvolle BOZAR BOOK CLUB gaat haar derde seizoen in. Maandelijks praten literatuurliefhebbers een avond lang over een boek onder deskundige begeleiding van een gerenommeerd moderator. Dit seizoen verwelkomen we drie nieuwe moderatoren. Wees erbij wanneer we onze tanden zetten in een reeks spraakmakende en stimulerende romans, verhalen- en poëziebundels. Of je het boek nu vooraf gelezen hebt (aan te raden) of niet (waag je kans): wie leest, weet meer! Ook wie de taal van de moderator niet spreekt maar wel begrijpt, is welkom.

Geert Buelens
Geert Buelens is schrijver en wetenschapper. Hij schrijft over de wisselwerking tussen literatuur en samenleving, en is verbonden aan de universiteit van Utrecht. Zijn werk werd bekroond met de Vlaamse Cultuurprijs voor Essay en met de Arkprijs van het Vrije Woord. Daarnaast is hij bekend van zijn columns en opiniestukken voor onder meer De Standaard, De Morgen en Le Soir.

Corinne Boulangier
Corinne Boulangier is sinds 10 jaar een grote naam op de cultuur-afdeling van de RTBF. Ze was onder andere voorzitster van de Prix Première, producer van de uitzending Ma Terre, commentator op de Koningin Elizabethwedstrijd, en is momenteel directrice van La Première. Tijdens elke BOZAR BOOK CLUB zal Corinne Boulangier een speler uit de culturele wereld uitnodigen, die ook zijn opinie over het boek zal toelichten.

Benjamin Moser
Benjamin Moser is een Amerikaanse auteur die in Nederland woont. Zijn biografie van de Braziliaanse schrijver Clarice Lispector Why This World werd door de New York Times uitgeroepen tot Notable Book of the Year en was finalist voor de National Book Critics Circle Award. Momenteel werkt hij aan de officiële biografie van Susan Sontag.

Voorbij