14

De Russische stad Sotsji aan de ‘Russische rivièra’ is een traditionele zomerbestemming voor de beau monde van Rusland en werd door het Internationaal Olympisch Comité uitgekozen als locatie voor de Olympische Winterspelen van 2014. Een bizarre keuze. Wanneer het IOC zijn beslissing nam, was er in Sotsji nog geen enkele ruimte geschikt voor eender welk Olympisch doel. Putin’s Games stelt de keuze van Sotsji in vraag en volgt de constructie van een namaakwinter in een subtropische omgeving. Tijdens de Olympische Winterspelen wordt de controverse alleen maar groter.
Van 24 maart tot 3 april 2014 presenteert het One World Festival 13 nieuwe documentaires en discussies met politici, mensenrechtenactivisten en/of internationale ngo-leiders.

De film zal gevolgd worden door een debat met:
Sasha Klein, producent van de film
Sasha Koulaeva, head of East Europe and Central Asia, FIDH - International Federation for Human Rights
Nikolai Rybakov, directeur van the Environmental Rights Center Bellona
Simon Pánek, directeur People in Need

Het One World Film Festival in Brussel wordt georganiseerd door de Tsjechische humanitaire organisatie People in Need, in samenwerking met de Permanente vertegenwoordiging van de Tsjechische Republiek in de Europese Unie, het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), het Tsjechisch Centrum in Brussel, organisaties die lid zijn van de Human Rights and Democracy Network en het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC) in Brussel. Bepaalde vertoningen en debatten worden gesteund door de filmfestivals Movies that Matter (Den Haag) en Festival des Libertés (Brussel). De vertoningen vinden plaats in het Europees Parlement, het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), het Goethe-Institut en de Permanente vertegenwoordiging van de Tsjechische Republiek in de Europese Unie.

http://www.oneworld.cz/2014/brussels