08

Orban Space - Luc Deleu - T.O.P. Office | iMinds (Art & D) [BE]
De Belgische architect en stadsplanner Luc Deleu richtte in 1970 T.O.P. Office op, waarmee hij vragen stelde over de rol van architectuur en stedelijk design in een eengemaakte samenleving. Het team van T.O.P Office en de onderzoekers van de researchafdeling iMinds werken samen aan het project Orban Space. Dit designonderzoek behandelt de publieke ruimte op mondiale schaal. Het einddoel van het project is het scheppen van een schaalloos model met een universeel ontwerp voor de publieke ruimte, van het ‘lokale’ tot het ‘globale’. Dit model zal repercussies hebben voor diverse technologieën, van datavisualisering en kaartprojectie tot tomografie.

Strata - Quayola [UK]
De altaarstukken van Rubens en Van Dyck lijken ver weg van onze tijd te staan. Met de installatie Strata #1 en #4 brengt de Italiaanse hedendaagse kunstenaar Quayola een harmonieuze dialoog tot stand tussen toen en nu. Met speciale software zet hij symbolen van universele schoonheid en perfectie om in triggers en instructies om nieuwe hedendaagse kunst te creëren. Hij reduceert de oude kunst tot de essentie, naar kleuren en geometrische vormen en ontdoet ze van hun symboliek.

Tripwire - Jean-Michel Albert [FR] & Ashley Fure [USA]
Een grootschalige multimediale installatie met 24 gemotoriseerde elastische koorden waarop “synesthetische” golven tot leven komen. Ze worden veroorzaakt door software die het motortoerental synchroniseert met beweging, klank en licht. Elke trilling brengt een geluid voort en vormt lichtpatronen. Tripwire geeft fysieke materie een digitale elegantie. Je kan genieten van dit fijne spel van klank, licht en fysieke beweging op een groot scherm en je kan het ook beïnvloeden door dichterbij te komen.

D.W.I (Different Ways To Infinity): Chaos & Clones - Félix Luque Sánchez [ES]
In deze twee installaties met geometrische en fysieke experimenten ontwikkelt de Spaanse kunstenaar Félix Luque Sanchés fictieve strategieën om oneindigheid te genereren. Hij focust op de grenzen tussen wetenschappelijke modelering en de werkelijkheid, tussen theorie en waarneming. De installaties spelen met de verschillende betekenissen van oneindigheid. In DWI: Chaos zie je fysieke en elektronische fenomenen. DWI: Clones zijn identieke slingermachines die het menselijk gedrag gebruiken om een evenwicht te vinden.

Voorbij