06

Wolfgang Mitterer componist – Marc Ducret electric guitar – Jean-Luc Plouvier DX7 – Cédric Dambrain electronics – Tom De Cock micro-percussie – Michael Schmid fluiten – Alex Fostier geluid – Caspar Langhoff belichting

Programma

Romance sentimentale (France, 1930, 18')
Regisseur: Sergueï Eisenstein


Het concert van Ictus op maandag 9 mei 2016 kan niet plaatsvinden. Het concert wordt uitgesteld naar volgend seizoen 16-17. Bozar betaalt de tickets terug.

Ictus denkt altijd out of the box. Het gaat er prat op muzikanten uit alle genres en disciplines samen te brengen. Zij delen één kenmerk: de niet-aflatende zin om nieuwe horizonten te verkennen en nieuwe muziek te ontdekken. Geen wonder dat het ensemble fan is van het werk van Wolfgang Mitterer. Hij slaagt er op een verrassend heldere manier in elektro met klassieke muziek te verzoenen. Het is de ideale basis voor experiment en improvisatie in een jamsessie met de beste muzikanten. Zo gaat de Franse jazz- en rockgitarist Marc Ducret in dialoog met de synthetische klanken van Cédric Dambrain. Laat je onderdompelen in bad van creativiteit en maak vanop de eerste rij de geboorte mee van nieuw werk.