‘Interactieve rondleidingen van David Hockney - volzet’

Now →
14 Jan.'22

Schoolbezoeken voor vroege vogels

Wil je met je klas of groep studenten de grote dubbeltentoonstelling rond David Hockney verkennen? Tijdens interactieve rondleidingen die ’s ochtends plaatsvinden, biedt Bozar jullie de mogelijkheid om in alle rust een boeiend bezoek te brengen aan de tentoonstelling.

De interactieve rondleidingen van Bozar zetten volop in op de persoonlijke beleving van de jongeren. Een enthousiaste gids zet de leerlingen aan tot het analyseren van beelden, kritisch nadenken en argumenteren via groepsgesprekken en oefeningen. Actualiseren en contextualiseren van de expo en de kunstwerken staan voorop tijdens dit bezoek.

Met deze grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis voor Schone Kunsten. In het eerste luik, Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië. Het tweede deel, De komst van de lente, Normandië, 2020, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte. Tijdens deze interactieve rondleiding zal de gids de jongeren uitdagen over hoe ze de wereld zien. De link tussen kunst en visuele waarneming, popart, digitale kunst en de invloed van de natuur staan centraal bij dit bezoek.

Werken jullie op dat moment rond een bepaald thema of project? Laat het ons dan zeker weten. Onze gidsen werken op maat van elke klas of groep en houden graag rekening met je verwachtingen.

2021-2022

David Hockney

Praktisch

Taal

  • Engels Frans Nederlands

Duur: 1.30 uur

Prijs: € 90 voor groepen tot 10 personen (tickets en gids inbegrepen).

Reservatie: via het aanvraagformulier
Let op: de data hierboven zijn volgeboekt!

Wil je een bezoek boeken buiten de voorgestelde data? Dat is mogelijk op woensdagen en vrijdagen, volgens beschikbaarheid en met een maximum van 10 studenten per groep. Geef je voorkeursdatum aan via het aanvraagformulier en wij nemen contact met je op om de rondleiding te bevestigen.

Vragen? Neem een kijkje op onze FAQ voor het onderwijs.

Infogroups@bozar.be

 

Met de steun van Le Compas fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting