RADAR

SIMON HÖFELE

Yep, het is op het uur dat je hoort te brunchen. Maar hij is jong, knap, en belachelijk getalenteerd. Reden genoeg om op 24 september je zondag te beginnen met de hippe Duitse trompettist Simon Höfele.

© Jakob Ganslmeier
© Jakob Ganslmeier

Höfele kreeg z’n eerste trompetles op z’n zevende. Ondertussen is hij 23 en een van de meest opwindende solisten van zijn generatie.

Hij blaast z’n seizoen 17-18 op gang in Brussel, als deel van BOZAR NEXT GENERATION, en werd ook geselecteerd als BBC3 New Generation Artist.

Simon speelde als solist al met gerenommeerde orkesten samen als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Mahler Chamber Orchestra, end dit seizoen wordt hij verwacht voor optredens met o.a. BBC Scottish Symphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin en Konzerthausorchetser Berlin.

© Simon Höfele
© Simon Höfele

Naast het bekende repertoire voor trompet van componisten als Telemann, Haydn en Hummel is Simon veel bezig met hedendaagse muziek. Op zijn eerste CD, Concertino, speelt hij enkel werk uit de 20ste en 21ste eeuw.

Simon Höfele is ook een getalenteerd fotograaf. Check vooral zijn instagram.

Torino #torino #flower #window

A post shared by Simon Höfele (@simonhoefele) on

 

Hij is ook een activist als het aankomt op cultuur en politiek, en een van de drijvende krachten achter het Kunstverlust-project, waarvoor hij portretten maakt van acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere culturele spelers. Doel is om de aandacht te vestigen op de sociale en politieke rol van kunst, in een tijd waarin vele culturele instellingen financieel en politiek onder vuur liggen.

In BOZAR brengt hij met pianist Frank Dupree een erg uiteenlopend programma, van Charlier en Liszt tot Pintscher en Gershwin.