RADAR

BOZAR GIFT CARD

One Card. 365 Possibilities

Met de BOZAR GIFT CARD kan je alle kanten uit. Hier alvast enkele ideeën waarvoor je tickets kan kopen met de kaart. Een feestelijk topje van de gigantische cadeauberg.

© Dieter Hartwig
© Dieter Hartwig

NICO & THE NAVIGATORS smeden de hartverscheurende melodieën van Bach samen tot een soort ‘Bachopera’ met hedendaagse dans (7 en 8 februari). Jazzfans kijken nu al uit naar de bejubelde ontmoeting tussen het hippe trio PHRONESIS en de warme FRANKFURT RADIO BIG BAND (30 januari).

© Peter Van Breukelen
© Peter Van Breukelen

Brusselaar BERNARD VAN ORLEY was een topkunstenaar uit de renaissance die eindelijk een grote prestigieuze retrospectieve krijgt vanaf februari. Verwacht een expo vol straffe verhalen, ontroerende schilderijen en peperdure wandtapijten. De tentoonstelling PRENTEN IN DE EEUW VAN BRUEGEL geeft dan weer een fascinerende, en soms ronduit ondeugende blik op de 16de eeuw.

© Koninklijke Bibliotheek van België
© Koninklijke Bibliotheek van België

De BOZAR GIFT CARD is je rode loper richting filmpremières en previews. Keira Knightley kruipt in de rol van de vrijgevochten Franse schrijfster in de nieuwe biopic COLETTE (13 januari). Op het filmfestival BRIDGES. EAST OF WEST FEST (16-21 januari) ontdek je de verrassend spannende nieuwe cinema uit Ukraine, Georgië, en andere voormalige Sovjet-staten aan de Oostelijke rand van Europa.

© Sundance Festival
© Sundance Festival

Ook muzikaal is de BOZAR GIFT CARD je boarding pass om de wereld rond te reizen. Zo komt de belangrijkste fadozanger van zijn generatie, de Portugees CAMANÉ naar Brussel. En de hallucinante muzikanten van KOKOKO! uit Kinshasa zijn maar een klein stukje van ons AFROPOLITAN FESTIVAL dat dit jaar rond Congo en vrouwen draait.

© kokoko
© kokoko

In januari kunnen kinderen de sprookjesachtige wereld van DE NOTENKRAKER EN IK binnenstappen met pianiste Alexandra Dariescu en ballerina Désiree Ballentyne (27 januari). De FAMILY DAY op 31 maart zit dan weer tjokvol activiteiten die de hele familie meenemen naar de tijd van schilder Pieter Bruegel.

In mei komt een van de grootste klassieke pianisten van de wereld naar Brussel: Radu Lupu, ook wel ‘de filosoof van de piano’ genoemd (1 mei).

© Matthias Creutziger
© Matthias Creutziger