© Brice Robert
RADAR

ZET JE SCHRAP VOOR NUITS SONORES 2019

We bouwen BOZAR om tot 's lands grootste nachtclub voor een nieuwe editie van Nuits Sonores. De meest klinkende namen in de electrowereld strijken opnieuw neer in Brussel en zetten je aan het dansen én denken. Hier volgt alvast een voorsmaakje op vier dagen non-stop beats.

© Roland Jalkh
© Roland Jalkh

DANCE

Het blijft een unieke ervaring: elke hoek van het labyrintische Paleis voor Schone Kunsten gevuld met beats. Het hoofdpodium is uiteraard onze in de schitterende art-decozaal Henry Leboeuf, die voor de verandering wordt omgetoverd in een gigantische dansvloer. Een heel leger dj's rukt aan om het Paleis muzikaal te veroveren, met onder meer ڭليثر Glitter ٥٥, Dasha Rush, Octave One Live, en Paula Temple. (Raadpleeg de volledige line-up voor BOZAR TAKEOVER - 04.10)

Paula Temple - Interview (Scopitone 2018)

TALK

Op Nuits Sonores zijn het niet alleen de lichamen die spreken. Naast dansen worden er ook uitgebreid ideeën uitgewisseld. Event organisers, artiesten en zelfs filosofen delen hun visie rond clubcultuur, activisme en zo veel meer. Bogomir Doringer bestudeert en filmt al jarenlang de dansvloeren van over de hele wereld. Zijn project Dance of Urgency benadert de dansvloer als een ruimte voor sociaal-politieke expressie. Tijdens Nuits Sonores neemt hij eerst deel aan een debat, om daarna zijn camera te richten op de dansvloer bij BOZAR – beelden die worden gebruikt in een live kunstwerk. De regisseurs van Boiler Room: Palestine Underground vertonen en bespreken hun film. Jazar Crew, de sterren uit hun documentaire, zakken uit Haifa af voor een optreden later op de avond. (Raadpleeg alle lezingen en workshops onder EUROPEAN LAB - 03-05.10)

Dance of Urgency: Curator Bogomir Doringer

DON'T SLEEP

Nuits Sonores en Nuit Blanche slaan voor de eerste keer de handen in elkaar en palmen samen dehele kanaalbuurt in. Ze houden je wakker tot de ochtend maar beloven je een nacht om nooit te vergeten. Van Kanal - Centre Pompidou aan de ene oever tot La Vallée aan de overkant belooft THE LOOP een reeks concerten, hedendaagse kunst, muziek en performances. Klinkende namen zijn onder meer de Belgische producer Le Motel bij Be-Here en de Belgische première van Endless Power, de overweldigende audiovisuele performance van de raadselachtige Lotic. (Plan je route voor THE LOOP - 05.10)

Lotic - Hunted (Official Video)

PLAY

Nuits Sonores vindt niet enkel plaats tijdens de donkere uren. De afsluitende raveparty gaat op zondag van start om 3 uur - om 3 uur in de namiddag, welteverstaan. Headliner is niemand minder dan Frans monument Laurent Garnier. Zelfs wie met kinderen jonger dan tien zit heeft een plek om te feesten. Recyclart een zondagnamiddag met een radiobus, videoshoots, pannekoeken  en een kinderdisco op het programma. Er doen alvast geruchten de ronde over een wereldberoemde DJ die zich zou komen opwarmen op deze kids party… (Plan je post-brunch zondag - 06.10)

Laurent Garnier - French Mix | Expo Electro | Philharmonie de Paris

Zie ook