RADAR

BOZAR AT HOME

Ten gevolge van de corona-epidemie heeft BOZAR haar deuren gesloten, maar toch zitten we niet stil. Omdat cultuur ontzettend belangrijk is in onze maatschappij, hebben we besloten om via onze sociale netwerken een programmering aan te bieden die de artistieke en culturele diversiteit van BOZAR weerspiegelt.

Als je verhinderd wordt om aan cultuur te participeren, dan komt de cultuur naar je toe. Online zal je kunnen genieten van muziek, expo, theater, film, dans, lezingen, debatten en veel andere artistieke vormen die BOZAR zo rijk maken. Vanuit je woonkamer zal je ondanks de moeilijke omstandigheden blijven ontroerd worden. 

Laten we solidair zijn met elkaar, dankbaar zijn voor de technologie en dichter bij elkaar komen zonder onszelf in gevaar te brengen, terwijl we genieten van een van de mooiste ervaringen die er bestaat: cultuur.

Nieuwe inhoud zal regelmatig worden gedeeld, ontdek het hieronder. 

 

Zie ook

 • BOZAR AT HOME

  Keith Haring bij je thuis

  Ondanks het isolement bieden wij jou dankzij BOZAR at home het comfort dat de technologie ons biedt om vanuit je woonkamer onze tentoonstellingen te bezoeken.

  Geniet van de virtuele rondleidingen, en zorg voor jezelf.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Live music just for you

  Omdat cultuur geen grenzen kent, hebben we besloten om jullie een cyclus online concerten aan te bieden die artiesten uitvoeren vanuit hun eigen woonplaats. BOZAR vindt het belangrijk artiesten nu te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Sofa Screenings

  Maak het je gemakkelijk thuis in de zetel, laat je verbeelding de vrije loop en reis mee met BOZAR door de wereld van de film. We hebben voor jou een greep uit de interessantste, meest ontroerende of adembenemende films, documentaires, videopodcasts en series geselecteerd om op elk uur van de dag of nacht te ontdekken.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Keith Haring: 4 online opdrachten voor kinderen en families

  Laat je kinderen kennismaken met de wondere wereld van Keith Haring! Voor creatieve bezigheidstherapie tijdens deze lockdown schotelen we je een reeks activiteiten voor geïnspireerd op de beroemde New Yorkse kunstenaar uit de jaren 80.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  5 performances van de Yves Klein-tentoonstelling om te (her)ontdekken

  Tijdens de expo Yves Klein. Theater van de Leegte (2017) pakte BOZAR uit met performances van gevierde Belgische en internationale artiesten als Marvin Gaye Chetwynd, Jan Fabre, Alexandra Pirici & Manuel Pelmus, Miet Warlop, Nick Steur, Andros Zins-Browne, Ian Whittlesea,… Laten we terugblikken op enkele van deze hoogtepunten.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Hedendaagse kunst in je woonkamer

  Ondanks het isolement bieden wij jou dankzij BOZAR at home het comfort dat de technologie ons biedt om vanuit je woonkamer onze tentoonstellingen te bezoeken. Geniet van de virtuele rondleidingen, en zorg voor jezelf.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Lezen in tijden van corona

  Wat kunnen we lezen in deze tijd van dreiging en angst? Willen we boeken die ons meer vat op de werkelijkheid doen krijgen of willen we eerder vertroosting? Heel wat lezers gebruiken deze tijd om een ongelezen klassieker te lezen. Voor de hand liggen Op zoek naar de verloren tijd, De Toverberg of De Pest. Minder gevoelige zielen vinden hun gading in de science-fiction en horror van Stephen King.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  (Her)ontdek onze architectuur lezingen

  BOZAR en A+ Architecture in Belgium duiken in hun audiovisuele archieven om enkele van de meest interessante architectuur lezingen naar jullie scherm te brengen.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Food for thought

  Met BOZAR at Home brengt AGORA, het debatplatform van BOZAR, tweewekelijks interessante verhalen en inzichten naar jouw scherm. In de eerste geschreven aflevering komt Ann Pettifor aan bod – zij kwam normaal gezien op 16 maart in Brussel spreken over de Green New Deal. Ook duiken we in de archieven van het Paleis, op zoek naar sprekers die thema’s aankaartten die vandaag – in deze bevreemdende tijd van crisis – minstens even relevant blijven.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  ARCHITECTURE + FILM

  Voor alle film- en architectuurliefhebbers: BOZAR selecteert een aantal favorieten voor bij jou thuis!

  — gepubliceerd op