© Elodie Gérard
RADAR

(Her)ontdek onze architectuur lezingen

BOZAR AT HOME

BOZAR en A+ Architecture in Belgium duiken in hun audiovisuele archieven om enkele van de meest interessante architectuur lezingen naar jullie scherm te brengen.

We bijten de spits af met David Chipperfield, die vorig jaar onze Henry Leboeuf zaal deed vollopen. Een lezing over zijn nieuw museum in Berlijn en stedenbouw als een instrument voor sociale betrokkenheid. Geniet ervan!

"Het plan gaat over het rationele en de doorsnede over emotie." - Shelley McNamara

Nu is het de beurt aan Grafton Architects, die onlangs de Pritzker Architecture Prize wonnen. (Her)ontdek hun bezoek aan het Paleis voor Schone Kunsten in 2013, en de bijzondere relatie tussen architectuur en de openbare ruimte die ze koesteren.

We brengen je de lezing van de Berlijnse architect en activist Arno Brandlhuber. Hij ontwierp de Antivilla en het Terassenhaus in Berlijn, dat werd genomineerd voor de EU Mies Award 2019.

Monadnock gaf enkele maanden geleden een lezing bij BOZAR. We vroegen het Nederlands bureau het te hebben over de architectuur van dorpen, tevens het onderwerp van de februari editie van het magazine A+ Architecture in Belgium (A+282).

Ontdek de lezing van de radicale Zwitserse architect Christian Kerez, waarin hij de bijzondere betonstructuur uit de doeken doet van zijn nieuwe kantoorgebouw in La Confluence, Lyon, en verschillende woonprojecten in Zwitserland, waaronder de woning die hij voor zijn moeder bouwde.

De lezing van architect Adrien Verschuere vond plaats in september 2019. Ze opende Performance & Performativity, de eerste monografische tentoonstelling gewijd aan de unieke wereld van BAUKUNST.

“The amazing thing about architecture is the fact that it becomes part of the real world, of concrete reality.” In 2011 gaf Adam Caruso van het bureau Caruso St. John een lezing met de naam "Almost everything" bij BOZAR. We nodigen je uit om deze parel te (her)ontdekken. Veel plezier!

Zie ook