RADAR

Keith Haring: 4 online opdrachten voor kinderen en families

BOZAR AT HOME

Laat je kinderen kennismaken met de wondere wereld van Keith Haring! Voor creatieve bezigheidstherapie tijdens deze lockdown schotelen we je een reeks activiteiten voor geïnspireerd op de beroemde New Yorkse kunstenaar uit de jaren 80.

Neem deel aan de activiteiten en ontdek de esthetiek en het sociaal engagement van de kunstenaar. Welke boodschap wilde hij met zijn kleurrijke schilderijen overbrengen? Waarom boeiden symbolen hem zo? En waarom spreken zijn figuren ons zo aan?

We schotelen je regelmatig een nieuwe fiche voor. Je vindt ze hieronder!

Episode 1 - Keith Haring en de lijntekening
Hoe herken je de stijl van Keith Haring? Volg de checklist en word een echte Keith Haring-expert!

Download de fiche

Episode 2 - Keith Haring: de straat op! 
Keith Haring werkte het liefst buiten op straat. Daar kon iedereen zijn kunst zien. Hij kleefde affiches, beschilderde muren, tekende met krijt op de stoep en in de metro. Nu is het aan jou!

Download de fiche

Episode 3 – Keith Haring: Alors on danse! 
Keith Haring hield van dansen en muziek. Op straat zag hij breakdancers de coolste moves maken. In zijn werk zien we veel dansende figuren. Kan jij deze moves nadoen?

Download de fiche

Episode 4 – The Haring code: aan de slag met Keith Haring
Keith Haring gebruikte in zijn kunst een geheel eigen visuele taal. Sommige van zijn symbolen zoals de hond en de stralende baby werden legendarisch, maar wat betekenen ze eigenlijk? Ontdek hier vijf van zijn symbolen en maak je eigen symbolentaal.

Download het boekje

Ontdek hier meer informatie over het visueel woordenboek van Keith Haring


Wij zijn alvast benieuwd naar jullie mooie creaties. Deel je foto's, video's of tekeningen op Instagram met de hashtag #bozar, op onze Facebookpagina of stuur ze per e-mail naar mathilde.schmetz@bozar.be. Wij zullen jouw foto's hier delen en verloten een waardebon van € 30 onder de deelnemers om te besteden in onze BOOKSHOP.

Wil je meer te weten komen over de wereld van Keith Haring? Afspraak op deze pagina voor interviews en fragmenten uit de rondleidingen op de Keith Haring-tentoonstelling.


* De BOOKSHOP-waardebon zal geldig zijn vanaf de heropening van het Paleis voor Schone Kunsten. We nemen contact op met de winnaar via een privébericht op Instagram of Facebook, of per e-mail. De wedstrijd eindigt op 29 mei 2020.
_____________________

JULLIE CREATIES
Bedankt voor jullie deelname!

Bernat

Rafael, 7 jaar

Fiona, 8 jaar

Mona

Leerlingen van 2B4 van de school SAZ Wielewaal Kortrijk (foto’s genomen vóór de inperkingsmaatregelen)


Zie ook

 • Van ons digitale platform naar onze zalen

  BOZAR AT HOME

  Nu België geleidelijk aan de maatregelen rond Covid-19 afbouwt, opende BOZAR opnieuw een aantal tentoonstellingen. Het is nog even wachten om jullie weer te verwelkomen op onze andere activiteiten. In tussentijd blijven we jullie een aangepast artistiek programma aanbieden op ons digitale platform - met onder meer concerten, voorstellingen en film. 

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Keith Haring bij je thuis

  Ondanks het isolement bieden wij jou dankzij BOZAR at home het comfort dat de technologie ons biedt om vanuit je woonkamer onze tentoonstellingen te bezoeken.

  Geniet van de virtuele rondleidingen, en zorg voor jezelf.

  — gepubliceerd op