RADAR

ARCHITECTURE + FILM

BOZAR AT HOME

Voor alle film- en architectuurliefhebbers: BOZAR selecteert een aantal favorieten voor bij jou thuis!


ARCHITEKTUR DER UNENDLICHKEIT (ARCHITECTURE OF INFINITY) – CHRISTOPH SCHAUB

Filmmaker Christop Schaub startte zijn persoonlijke reis door de tijd en ruimte tijdens zijn jeugdjaren, toen zijn fascinatie voor heilige gebouwen én zijn verwondering voor begin en einde ontstonden. Samen met architecten Peter Zumthor, Peter Märkli en Alvaro Siza Vieira, kunstenaars James Turell en Cristina Iglesias en de virtuoze drummer Jojo Mayer verkent Schaub de magie van heilige plekken, hier ruimer opgevat dan enkel kerkgebouwen.

Architecture of Infinity - Trailer English

De film volgt het ‘spirituele leven’ in de architectuur en beeldende kunsten, maar ook in de natuur. En tilt het letterlijk boven en over de grenzen van het denken heen. Een zwevende camera dompelt het publiek onder in somnambule beelden en neemt ons mee op een reis vanuit de oneindigheid van de sterrenhemel tot de diepten van de oceaan.

Gratis beschikbaar vanaf 23/O5 OO:OO voor 48 uur met volgende code: ARCHINFINITY

Zie ook

  • Van ons digitale platform naar onze zalen

    BOZAR AT HOME

    Nu België geleidelijk aan de maatregelen rond Covid-19 afbouwt, opende BOZAR opnieuw een aantal tentoonstellingen. Het is nog even wachten om jullie weer te verwelkomen op onze andere activiteiten. In tussentijd blijven we jullie een aangepast artistiek programma aanbieden op ons digitale platform - met onder meer concerten, voorstellingen en film. 

    — gepubliceerd op