RADAR

Virtuele ode aan de Dans

BOZAR AT HOME

Op 25 april is Dag van de Dans aan zijn vijfde editie toe in Vlaanderen en Brussel. Het bijzondere evenement zet de verbindende kracht van dans in de verf en laat iedereen kennismaken met de wereld van de hedendaagse dans. Ondanks de crisistijd gaat Dag van de Dans toch door, maar dan van thuis uit. Ontdek hier hoe je de dansers in je woonkamer brengt en zelf aan het dansen gaat!

Beweging en creativiteit voor jong en oud

Met Dag van de Dans stimuleert BOZAR zowel volwassen als kinderen om te dansen, te bewegen en creatief bezig te blijven tijdens deze periode van lockdown. Via de “dance trail” app – die in première ging op het Sundance Festival – nodig je de professionele dansers van Compagnie Gilles Jobin uit bij jou thuis, in je tuin, tijdens een van jouw wandelingen … Augmented Reality zorgt ervoor dat de je de dansers laat dansen in je eigen omgeving. Laat je creativiteit de vrije loop en laat de dansers bewegen waar je maar wil terwijl je hun performance opneemt. Of ga in interactie met de dansers, terwijl een huisgenoot of vriend(in) jou filmt. De camera van je iPhone of iPad opent deuren voor een verrassende virtuele wereld waar jij de touwtjes in handen hebt. 

Praktisch 

Download de app “Dance trail” (enkel beschikbaar in de Apple Store). Post voor 29 april jouw meest originele filmpje(s) op sociale media met de hashtags #dancetrail en #bozarathome en maak kans op een goodiebag van BOZAR met onder andere een ticket voor een van onze tentoonstellingen. De winnaars worden bekend gemaakt op 2 mei.

Save the date! In het najaar organiseert BOZAR een performance rond “Dance Trail in” het kader van het I Love Science Festival. Wie tegen dan de app nog niet heeft uitgeprobeerd, kan de dansers aan het werk zien binnen en op de muren van BOZAR, met behulp van je eigen iPhone of de tablets die BOZAR ter beschikking stelt. 

Zie ook