© Caroline Lessire
RADAR

Bezoek Keith Haring in 3D

BOZAR AT HOME

30 jaar geleden overleed de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring aan de gevolgen van AIDS. Zijn korte maar intense carriere, gekenmerkt door zijn directe, herkenbare stijl en aangescherpt door een radicaal sociaal engagament, kan je vanaf 19 mei weer ontdekken, wanneer de razend populaire retrospectieve van zijn werk heropent. Wandel nu al door de tentoonstelling vanuit je woonkamer in dit 3D-bezoek.

Keith Haring

Zie ook

 • Visueel Keith Haring woordenboek

  THE HARING CODE

  Keith Haring gebruikte in zijn kunst een geheel eigen visuele taal. Sommige van zijn symbolen als de barking dog en de radiant baby werden legendarisch, maar wat betekenen ze eigenlijk? Ontdek hier hoe je vijf van zijn symbolen decodeert, en ga op zoek naar de andere in de tentoonstelling zelf, nog tot 19 april!

  — gepubliceerd op
 • Het activisme van Keith Haring

  Keith Haring was een artiest die de straat opzocht. Hij was kunstenaar, activist en idealist. In een optimistische strijd tegen alles wat macht was, deelde Haring pamfletten uit, kleefde hij een affiche, maakte hij een tekening, beschilderde hij een muur… Zo onvermoeibaar hij was als artiest, even geëngageerd was Haring als politiek en sociaal activist. Een hobbelige rit van een krantenjongen uit het conservatieve Kutztown, tot een gevierd kunstenaar-activist in New York. 

  — gepubliceerd op
 • Kunst op de dansvloer

  Keith Haring

  Het New York waar plattelandsjongen Keith Haring in terecht kwam op het einde van de 1970s was helemaal anders dan New York vandaag. De stad had op economisch gebied een bijzonder stormachtig decennium achter de rug en was zo goed als failliet. Uiteraard flaneerden er uptown miljonairs rond Central Park, maar downtown waren hele buurten, zoals de East Village, afgeschreven als vuil, verlaten en gevaarlijk. De lage huurprijzen trokken wel een nieuw publiek van jonge, artistieke progressievelingen. Haring voelde er zich helemaal thuis:

  — gepubliceerd op
 • Van ons digitale platform naar onze zalen

  BOZAR AT HOME

  Nu België geleidelijk aan de maatregelen rond Covid-19 afbouwt, opende BOZAR opnieuw een aantal tentoonstellingen. Het is nog even wachten om jullie weer te verwelkomen op onze andere activiteiten. In tussentijd blijven we jullie een aangepast artistiek programma aanbieden op ons digitale platform - met onder meer concerten, voorstellingen en film. 

  — gepubliceerd op
 • Poëzie voor Keith Haring

  Chris Kraus

  We vroegen aan New Yorker Chris Kraus (I Love Dick) om vijf dichters de opdracht te geven een tekst te schrijven als reactie op kunstenaar Keith Haring en zijn tentoonstelling bij BOZAR. Het resultaat kan je lezen in de gratis bezoekersgids van de expo. Of gewoon hier...

  — gepubliceerd op