Keith Haring drawing on glass, 1987 © Muna Tseng Dance Projects, Inc.
RADAR

4 Opdrachten rond Keith Haring voor creatievelingen (jong en oud)

BOZAR AT HOME

Keith Harings cartoonfiguren zijn niet enkel fijn om naar te kijken, maar zijn ook een bron van inspiratie. Duik in de eighties met enkele uitdagende opdrachten voor jong en oud. Filosoferen, knutselen of even al je energie kwijtraken in dansen? Het kan allemaal!

1. Act up!

Keith Haring was naast kunstenaar ook idealist en activist. Wandel in zijn voetsporen en ontdek jouw innerlijke activist.

Download de fiche
 

2. Let’s draw together!

Haring tekende al sinds zijn kindertijd stripfiguren. Zijn cartoonstijl werd dan ook zijn handelsmerk. Laat je inspireren door drie uitdagende tekenrondes.

Download de fiche
 

3. Into the groove

Naast kunst was muziek een van Keith Harings grootste passies. Benieuwd naar zijn favoriete plaatjes? Ontdek hoe de muziek uit de jaren 80 jouw manier van creëren kan beïnvloeden. Of ga gewoon aan het dansen!

Download de fiche
 

4. Say it with signs

Taalexperimenten waren het startpunt van de ‘visuele beeldtaal’ waar Haring beroemd mee werd.   Zo bracht hij fake news in de straat door krantenkoppen op ironische wijze te herschikken. Wij dagen jou uit om hetzelfde te doen

Download de fiche


De tentoonstelling Keith Haring is opnieuw open voor het publiek! Raadpleeg de pagina met tips en maatregelen voor een veilig en aangenaam bezoek.

Zie ook