RADAR

KFDA + BOZAR: Daniel Blanga Gubbay in gesprek met Amanda Piña

BOZAR AT HOME

De 25ste editie van het KunstenFESTIVALdesArts werd het slachtoffer van de coronapandemie. De annulatie ervan betekende ook dat de voorstelling die in BOZAR stond geprogrammeerd, Frontera / Border – a Living Monument van Amanda Piña, niet kon plaatsvinden. Daniel Blanga Gubbay, artistiek co-directeur van het festival praat met de Mexicaans-Chileense choreografe over de voorstelling die (nog) niet in première kan gaan.

In Frontera / Border – a Living Monument bouwt Amanda Piña voort op een dans die ontstond aan de grens tussen Mexico en de V.S., uitgevoerd door jongeren die opgroeien in een context van extreem geweld. Hiphopcultuur kruist koloniale verhalen en mystieke praktijken. Bekijk en beluister het gesprek (in eht Engels) hier:

Interview with Daniel Blanga Gubbay | Kunstenfestivaldesarts | BOZAR

Nota van het Kunstenfestivaldesarts

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis zijn wij helaas genoodzaakt de 25e editie van het festival in mei 2020 te annuleren, waaronder dit project.

De missie van het festival is altijd geweest artistieke creatie te steunen. Wij houden ons ook vandaag aan die kernopdracht en we willen de artiesten en medewerker·sters van het festival blijven steunen in de huidige situatie en in hun toekomst.

Je kan bijdragen aan de actie van het festival door online Ghost Tickets te kopen. Bedankt voor jouw hulp en steun. Take care!

Zie ook