Klara on Tour
RADAR

Klara on Tour in BOZAR

BOZAR AT HOME

BOZAR gaat samen met Klara de zomer in met het Trio Aries en musici van de Munt. Dit fantastische initiatief kadert in het project Klara on Tour: een concertmarathon op 21 juni met Klara’s belangrijkste partners, waar BOZAR ook deel van uitmaakt.

Klara on Tour is op zondag 21 juni van 10 tot 18u te volgen op Klara. Proximus Pickx biedt de concerten ook helemaal live aan via livestream op de website of via het Pick Live-tv-kanaal. 

Op zes locaties in Vlaanderen en Brussel worden in samenwerking met elf partners uit de muzieksector concerten van een halfuur georganiseerd, met muzikanten van bij ons. Hiermee sluit het project zich aan bij de actie #ikluisterbelgisch.

De muzikale tour steekt van wal bij ons in BOZAR (i.s.m Klarafestival), reist dan verder naar deSingel (Antwerpen) en De Bijloke (Gent), om daarna terug te keren naar BOZAR (i.s.m de Munt). Vervolgens reizen we nog verder naar Amuz (Antwerpen), Concertgebouw (Brugge) en Flagey.

Het Trio Aries met Brahms
10.15 uur

Het Trio Aries bijt in BOZAR de spits af van deze concertmarathon. Dit jonge Belgische pianotrio, bestaande uit de violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens, won afgelopen februari nog de kamermuziekwedstrijd Supernova. Hierdoor mogen ze een CD opnemen die in 2021 zal verschijnen. Op het programma staat het Eerste Pianotrio van Johannes Brahms. Mede door de vele uitgesponnen lyrische melodieën en een hartstochtelijke finale, is dit kamermuziekwerk ongetwijfeld het signaal dat BOZAR hoopvol een muzikale toekomst tegemoet ziet.

​Programma

Johannes Brahms, Pianotrio nr. 1 in B, op. 8

Muzikanten van de Munt
13.15 uur 

Volgend seizoen focust de Munt op Belgische componisten in zijn symfonische cyclus.  Tijdens dit concert kan je al kennismaken met enkele intieme composities voor viool, piano, trombone en zang van Eugène Ysaÿe, August De Boeck en Lodewijk Mortelmans. Uitvoerders van dienst zijn Saténik Khourdoïan, Alexander Gurning, Bram Fournier en Inge Spinette – stuk voor stuk fantastische muzikanten van de Munt. Ook de Belgische sopraan Tineke Van Ingelgem is van de partij en geeft al een voorproefje van Mortelmans oratorium Kinderen der Zee dat in november in BOZAR opgevoerd wordt.

​Programma

August De Boeck, Fantasie voor bazuin en klavier
Uitvoerders: Bram Fournier (trombone), Inge Spinette (piano)

Lodewijk Mortelmans,  Als de Ziele Luistert
Uitvoerders: Tineke van Ingelgem (sopraan), Inge Spinette (piano)

August De Boeck, Cantilène van Francesca, uit La Route d’Emeraude
Uitvoerders: Tineke van Ingelgem (sopraan), Inge Spinette (piano)

Eugène Ysaÿe, Poème élégiaque, pour violon, avec accompagnement de piano, op.12
Uitvoerders: Saténik Khourdoïan (viool), Alexander Gurning (piano)

Zie ook

  • Van ons digitale platform naar onze zalen

    BOZAR AT HOME

    Nu België geleidelijk aan de maatregelen rond Covid-19 afbouwt, opende BOZAR opnieuw een aantal tentoonstellingen. Het is nog even wachten om jullie weer te verwelkomen op onze andere activiteiten. In tussentijd blijven we jullie een aangepast artistiek programma aanbieden op ons digitale platform - met onder meer concerten, voorstellingen en film. 

    — gepubliceerd op