© BOZAR
RADAR

Mazen Maarouf

Repairing the Future

Met de video-interviewreeks Repairing the future wil BOZAR het denken over de toekomst een nieuwe impuls geven door wetenschappers, kunstenaars en denkers uit verschillende disciplines aan het woord te laten. Er is aandacht voor economie, ecologie, mobiliteit, architectuur, maar ook voor de schoonheid en de troost. Deze keer gaat journalist Chris Keulemans  in gesprek met auteur Mazen Maarouf.

Gesprek in het Engels met Nederlandse, Franse en Engelse ondertitels beschikbaar.

Dit interview werd opgenomen voor de ontploffing in Beiroet op 4 augustus.​​​​​​

Mazen Maarouf (1978) is een Palestijnse-IJslandse schrijver, dichter, vertaler en journalist. Hij is de zoon van Palestijnse vluchtelingen en groeide op in Libanon. Hij publiceerde al drie poëziebundels die vertaald werden naar verschillende talen. Zijn kortverhalenbundel Grappen voor de schutters werd bewierookt door zowel lezers als pers en verscheen in 10 talen.

© Raphael Lucas
© Raphael Lucas

“Wat ik positief vond aan de lockdown was dat er plots al die kunstenaars waren die ervoor nooit kunst hadden gemaakt. En toen kwamen ze opeens met die video's op de sociale media, videokunst die heel ongeforceerd en creatief was. Het zette mensen aan om hun creatieve kant te onplooien en dat was een van de goeie dingen. Kunst, lezen, communiceren met mensen, verhalden delen... dat zijn allemaal goede manieren om de horror en het trauma te verzachten."

© BOZAR
© BOZAR

"Zonder sociale rechtvaardigheid kan je geen enkele toekomst binnenstappen."

© BOZAR
© BOZAR

Een initiatief van BOZAR, Knack en Le Soir.
In samenwerking met: VUB redelijk eigenzinnig, VUB Crosstalks.

Zie ook

 • Schrijvers en denkers over een andere wereld

  Repairing The Future

  BOZAR praatte tijdens de zomer na de eerste coronagolf met schrijvers, wetenschappers of filosofen over de toekomst. In een lege Henry Leboeufzaal en via een videolink - corona, weet je wel. Maar we keken resoluut naar een wereld die verder ligt, en hoe die er zou kunnen uitzien. Hieronder kan je alle interviews (her)bekijken.

  — gepubliceerd op
 • Van ons digitale platform naar onze zalen

  BOZAR AT HOME

  Nu België geleidelijk aan de maatregelen rond Covid-19 afbouwt, opende BOZAR opnieuw een aantal tentoonstellingen. Het is nog even wachten om jullie weer te verwelkomen op onze andere activiteiten. In tussentijd blijven we jullie een aangepast artistiek programma aanbieden op ons digitale platform - met onder meer concerten, voorstellingen en film. 

  — gepubliceerd op