RADAR

Repairing The Future: Brieven van jongeren aan hun toekomstige zelf

Jérémy Tshiyembi Kayoka

Met de interviewreeks Repairing the Future wil BOZAR nieuwe perspectieven bieden op de toekomst, via gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en denkers uit verschillende disciplines. In die context willen we ook een stem geven aan de jonge generatie, en in het bijzonder aan een aantal deelnemers aan het open platform Next Generation, Please!. Deze Brusselse jongeren, tussen 16 en 21 jaar oud, geven hun kijk op de toekomst telkens in een persoonlijke brief, gericht aan henzelf over 20, 30 of 50 jaar.

De leden van ‘Gang des vieux en colère’ stellen hun installatie voor op de tentoonstelling Next Generation, Please! van 29 september tot 1 november.
De leden van ‘Gang des vieux en colère’ stellen hun installatie voor op de tentoonstelling Next Generation, Please! van 29 september tot 1 november.

Jérémy Tshiyembi Kayoka is beeldend kunstenaar en student architectuur. Op zijn 16de verhuisde hij van de Democratische Republiek Congo naar Brussel. Hij ging kunst studeren aan de Académie Royale des Beaux-Arts en raakte zodoende vertrouwd met diverse technieken. Vandaag studeert hij aan de faculteit architectuur La Cambre Horta (ULB). Hij nam deel aan de editie 2019-2020 van Next Generation, Please! als lid van ‘Gang des Vieux en Colère’.

Wat heb je gedaan met je naam?
Wat heb je gedaan met wat je bindt? Wat heb je gedaan met de melk en de honing?
Wat heb je gedaan met het zwart? Wat heb je gedaan met het bruin? Wat heb je gedaan met het marmer? Wat heb je gedaan met hout?
Wat heb je gedaan met het -______/ijzer ? Wat heb je gedaan met de compositie? Monoliet?
Wat heb je gedaan met de duif die
Neerdaalt?
Opvliegt?
Wat heb je gedaan met de adelaar die?
Wat heb je gedaan met de draad van Ariadne? Wat heb je gedaan met de gordiaanse knoop? Zijn ze niet één?

Van Jeremy Tshiyembi Kayoka aan Jeremy T. Kayoka

Zie ook