© GR
RADAR

Wynton Marsalis, Jazz at Lincoln Center Orchestra & Brussels Jazz Orchestra

Kijk mee naar het concert

Het is precies een jaar geleden dat Wynton Marsalis en zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra het podium deelden bij BOZAR met het Brussels Jazz Orchestra. Afspraak op 19 februari om 20.00 uur om dit uitzonderlijk moment te herbeleven.

Een jaar geleden traden Wynton Marsalis en zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra (JLCO) op met het Brussels Jazz Orchestra (BJO) bij BOZAR. De Brusselse en New Yorkse muzikanten trakteerden ons op een onweerstaanbare, spannende mix van standars uit het bigbandrepertoire, en arrangementen van JLCO en Bert Joris. Dit uitzonderlijke concert werd gespeeld voor een uitverkochte zaal met veel sfeer!

Afspraak op 19 februari om 20.00 uur om dit uitzonderlijk moment te herbeleven. Het concert zal 24 uur gratis beschikbaar op deze pagina, Facebook en YouTube zijn.

Het Jazz at Lincoln Center Orchestra uit New York is sinds zijn ontstaan in 1988 al jaren een vaandeldrager voor de bigband en het bigbandrepertoire. Zijn artistiek leider is waarschijnlijk nog bekender. De gelauwerde trompettist en componist Wynton Marsalis heeft al negen Grammy Awards en een Pullitzer Prize for Music in zijn prijzenkast staan.

Het Brussels Jazz Orchestra werd opgericht in 1993 en wil muziek van het hoogste niveau brengen voor een breed (inter)nationaal publiek. Het orkest beperkt zich niet tot standards, maar brengt ook nieuwe composities en unieke arrangementen.

Zie ook