News

 • Het monumentale orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf © Dirty Monitor

  Brand in het Paleis voor Schone Kunsten

  We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Neem deel aan de STARTS Prize 2021

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Geniet nog langer van je MuseumPassMusées abonnement!

  Alle abonnementen van de MuseumPassMusées werden vanaf 1 november op pauze gezet. Daardoor verlies je dus geen dag van je abonnement, dat terug geactiveerd wordt van zodra je de museumpas weer gebruikt.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • HAPPY REBIRTH DAY 2020

  Dit jaar vieren we Rebirth Day helaas zonder evenement in het Paleis. Toch laten we deze bijzonder dag niet graag onopgemerkt voorbij gaan. Graag blikken we met jullie terug op de afgelopen edities bij BOZAR in een compilatievideo.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Bedankt aan al onze partners, patrons, artiesten en publiek!

  Nu het einde van een moeilijk en uitdagend jaar dichterbij komt, nemen we de tijd om onze vele partners, patrons, artiesten en publiek te bedanken voor hun blijvende steun. En natuurlijk hopen we jullie allemaal terug te zien in 2021.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Roel Vanhoeck (BOZAR) en Dorian Meeus (Arty Farty Brussels) met de award.

  Nuits sonores Brussels wint Best Evening Experience 2019

  Elk jaar belonen de visit.brussels Awards het beste in cultuur en toerisme. Uit 57 genomineerde projecten koos het publiek drie finalisten per categorie, waaruit een professionele jury de uiteindelijke winnaars selecteerde op basis van criteria als toeristische impact, internationale uitstraling, originaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Een nieuwe editie voor Next Generation, Please!

  De nieuwe editie van Next Generation, Please! ziet er alvast veelbelovend uit! Dit initiatief biedt een platform voor jongeren die in deze periode problemen van isolement ondervinden en hiervoor oplossingen willen aanbieden. Dat is zeer belangrijk in een tijd met een bijzondere nood om sociale banden, en zeker deze tussen verschillende generaties, te herstellen. Dit jaar gaan we nog een stapje verder: we nodigen groepen uit om na te denken over het format van het evenement. Dit kan gaan van een tentoonstelling, waar we tot nog toe de voorkeur aan gaven, tot meer vernieuwende formules zoals een festival of participatieve evenementen die in mei 2021 zullen plaatsvinden. In het kader van Studiotopia nodigen we jongeren uit om in het bijzonder na te denken over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals). Hieronder vind je alvast een kort overzicht van de zes geselecteerde projecten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Bezoek gratis een tentoonstelling naar keuze!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR gaat in zee met online filmplatform Sooner

  BOZAR CINEMA is verheugd om samen met SOONER online films aan te bieden die in het Paleis op het programma staan en die een langer leven verdienen. We gaan voor een vruchtbare samenwerking, met twee complementaire expertisegebieden en een gedeeld enthousiasme om de 7e kunst bij het publiek te brengen, met een internationaal en divers aanbod.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Jouw bezoek aan onze expo’s

  We zijn blij jullie weer te mogen verwelkomen bij BOZAR! Onze tentoonstellingen Danser Brut, HOTEL BEETHOVEN, Philippe Vandenberg. Molenbeek en Facing Van Eyck zijn vanaf dinsdag 1 december geopend.

  lees meer
  — gepubliceerd op