News

 • Casse-croûte is terug!

  Ondanks de sluiting van de restaurantzaal, kan je dankzij onze ‘Casse-Croûte’-formule blijven genieten van de creaties van onze chef. Plaats je bestelling, haal je door onze chef bereide gerecht af en … aan tafel! Raadpleeg hier de menukaart. Een bestelling plaatsen kan per e-mail naar karen.torosyan@bozarrestaurant.be of telefonisch op de nummers 02/274 15 64 of 0496 700 527. Afhalen kan uitsluitend op afspraak in de restaurantboetiek, Baron Hortastraat 3. Betalen kan via Bancontact of Payconiq. Eet smakelijk!

  — gepubliceerd op
 • © Gaetan Miclotte

  Café Victor en BOZAR Restaurant sluiten hun deuren

  Naar aanleiding van de beslissingen van de federale regering rond Covid-19, sluiten ook Café Victor en ons restaurant een maand de deuren. We hopen dat de situatie snel beter wordt en we jullie weer kunnen ontvangen voor een koffie, een ontspannende lunch of een heerlijk driegangenmenu. Al moet je de kookkunsten van chef Karen Torosyan niet helemaal missen, want BOZAR restaurant start opnieuw met een take-away formule. Meer informatie volgt snel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Géoïde, Sill frame 0’33», 2019 par BAUKUNST- Nawri Khamallah.

  BAUKUNST te zien in Parijs

  Na een passage dit jaar bij BOZAR reist BAUKUNST met de tentoonstelling Performance & Performativity door naar de Parijse Solo Galerie. Van 16 oktober tot 17 december schetsen de tentoongestelde stukken er een heterogeen beeld van de recente projecten en brengen ze tegelijkertijd de kleurrijke samenwerkingen van de afgelopen jaren voor het voetlicht. Videobeelden, maquettes en foto’s plaatsen de productie en identiteit van BAUKUNST, waar kunst en wetenschap samenvloeien, in de schijnwerper.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Wanneer batterij-inzameling kunst wordt

  Bebat is de komende maanden partner van Gallery of Futures, een tentoonstelling rond klimaat en ecologie die nog loopt tot april 2021. In het kader van die samenwerking liet Bebat een batterij-inzamelbox ontwerpen door jong kunstenaarscollectief Gilbard.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © BOZAR Tessa Delbeke

  Schooljaar 2020-2021: Nuttige informatie voor je bezoek met je klas

  We kunnen klasgroepen opnieuw met open armen verwelkomen bij BOZAR! Ontdek ons herziene programma op maat van het kleuter-, basis-, secundair of hoger onderwijs en de kunstacademies en verenigingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Frie Leysen © Bea Borgers

  In Memoriam Frie Leysen (1950-2020)

  Een leemte. Dat laat Frie Leysen achter in het Brusselse, Belgische en internationale kunstenlandschap. Als een koppelteken wegvalt, een trait-d’union’ke zoals ze haar rol het liefste zag, blijven er even losse lettergepen over. Frie Leysen bracht mensen en wereldbeelden samen. Ze is een inspiratiebron voor de generaties festivalmakers en theaterdirecteuren die na haar kwamen. Ze blijft ons aansporen. In deze bewogen tijden, waar mensen zich achter gezichtsmaskers en muren terugtrekken, is het des te belangrijker om te blijven knokken voor kunst en kunstenaars die grenzen verleggen, in het bijzonder voor de nieuwe generatie. De internationale circulatie van kunstenaars en kunst moeten we zoveel mogelijk vrijwaren.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Freddy D'hoe

  Eerbetoon aan dirigent Patrick Davin

  Met diepe droefenis hebben we het overlijden vernomen van de Belgische dirigent Patrick Davin. Deze leerling van René Defossez, Pierre Boulez et Peter Eötvös was geregeld te gast bij BOZAR, waar hij verschillende concerten gaf in de Grote Zaal Henry Le Boeuf.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Voel je beter met BOZAR

  Na de grote onzekerheden van de laatste maanden, zijn we blij dat we jullie weer bij BOZAR kunnen verwelkomen. We kunnen dat niet doen met het programma dat we voorzien hadden, maar met een aangepast aanbod waarin we elkaar op de veiligste manier kunnen terugzien. Om ons zo goed mogelijk te kunnen aanpassen aan de wisselende omstandigheden en jullie in de best mogelijke condities te kunnen verwelkomen, is een deel van onze programmatie nog in volle ontwikkeling. Blijf ons daarom het hele seizoen lang volgen en wij zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden. Want in alle onzekerheden is er één zekerheid: hoewel we minder publiek tegelijk kunnen ontvangen, gaan we niet voor minder kwaliteit op onze podia en in onze zalen!

  lees meer
  — gepubliceerd op