28

De Universiteit van Jyväskylä organiseert de conferentie East-West Cultural Relations: Interplay of Arts and Cultural Diplomacy 1945-2017 dat het onderzoek naar transnationale culturele uitwisselingen wil versterken.

De universiteit verricht hiermee onderzoek naar de culturele uitwisselingen tussen Oost- en West-Europa en tracht het bewustzijn hierrond te vergroten. De conferentie is bedoeld als een reflectiemoment met focus op de culturele banden tussen Oost en West vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag. De belangrijkste nadruk ligt op kunststromingen en uitwisselingen tussen (maar mogelijk ook binnen) het Oosten en het Westen.

Van 24 tot 25 februari 2017 aan de Universiteit van Jyväskylä in Finland.

In het kader van Trauma & Revival, mede-gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.


 • Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

  Naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust wil BOZAR herinneren aan de belangrijke rol die de culturele wereld speelt, als plaats van debat en ontmoeting in het bouwen aan een samenleving waar vrede en dialoog centraal staan. BOZAR onderlijnt dat de herdenking van de bevrijding van Auschwitz ons herinnert aan de gedeelde verantwoordelijkheid van kunstenaars, politici en burgers, bij het definiëren van een tolerante en rechtvaardige samenleving, een onoverkomelijk bolwerk tegen elke vorm van barbaarsheid.  

  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  ONTWERP HET CAMPAGNEBEELD VOOR DE NEXT GENERATION, PLEASE! TENTOONSTELLING

  Verras ons met een inspirerend beeld dat in het oog springt en waar de eigenzinnige, rebelse jeugdigheid van afstraalt. De eerste tien geselecteerde projecten zullen getoond worden op een tentoonstelling bij BOZAR, en er zijn nog andere prijzen te winnen... You(th) can do it!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2020 Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts. 

  lees meer
  — gepubliceerd op