18

De Universiteit van Jyväskylä organiseert de conferentie East-West Cultural Relations: Interplay of Arts and Cultural Diplomacy 1945-2017 dat het onderzoek naar transnationale culturele uitwisselingen wil versterken.

De universiteit verricht hiermee onderzoek naar de culturele uitwisselingen tussen Oost- en West-Europa en tracht het bewustzijn hierrond te vergroten. De conferentie is bedoeld als een reflectiemoment met focus op de culturele banden tussen Oost en West vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag. De belangrijkste nadruk ligt op kunststromingen en uitwisselingen tussen (maar mogelijk ook binnen) het Oosten en het Westen.

Van 24 tot 25 februari 2017 aan de Universiteit van Jyväskylä in Finland.

In het kader van Trauma & Revival, mede-gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.


 • © Caroline Lessire

  Een Rode Duivel op bezoek bij BOZAR

  In mei kwam Rode Duivel en fervente verdediger bij Paris Saint-Germain Thomas Meunier, op bezoek bij BOZAR. Het was voor de stervoetballer de uitgelezen kans om zijn band met cultuur aan te scherpen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Project Alias, Bjørn Karmann & Tore Knudsen

  De STARTS Prize gaat naar het innovatiebureau “300.000 Km/s” en de ontwerpers Bjørn Karmann en Tore Knudsen

  STARTS staat voor Science, Technology en Arts, en is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerking op het snijvlak tussen wetenschap, technologie en kunst te promoten. Bij het initiatief hoort de prestigieuze STARTS Prize, die jaarlijks uitgereikt wordt door Ars Electronica uit Linz, BOZAR en Waag Society.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Werken Ravensteinstraat

  De Ravensteinstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag. Daarom zal de hele straat, van Brussel-Centraal tot het Koningsplein, afgesloten worden voor het verkeer.

  lees meer
  — gepubliceerd op