19

De Universiteit van Jyväskylä organiseert de conferentie East-West Cultural Relations: Interplay of Arts and Cultural Diplomacy 1945-2017 dat het onderzoek naar transnationale culturele uitwisselingen wil versterken.

De universiteit verricht hiermee onderzoek naar de culturele uitwisselingen tussen Oost- en West-Europa en tracht het bewustzijn hierrond te vergroten. De conferentie is bedoeld als een reflectiemoment met focus op de culturele banden tussen Oost en West vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag. De belangrijkste nadruk ligt op kunststromingen en uitwisselingen tussen (maar mogelijk ook binnen) het Oosten en het Westen.

Van 24 tot 25 februari 2017 aan de Universiteit van Jyväskylä in Finland.

In het kader van Trauma & Revival, mede-gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.


 • Gratis naar incarNations op 15 september

  Naar aanleiding van Open Monumentendagen Brussel zal de tentoonstelling incarNations op 15 september uitzonderlijk gratis toegankelijk zijn. Je hoeft dus geen ticket te kopen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Tips and tricks for educators

  Met welke uitdagingen krijg je te maken wanneer je met je school deelneemt aan een artistiek project? Hoe stellen we jongeren in staat om hun zeggenschap op te nemen zodat ze integraal kunnen deelnemen aan artistieke projecten? Hoe transformeert een project als dit de betrokken instellingen?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op