23

Deze zomer kreeg je de kans om de tentoonstelling Facing the Future. Art in Europa 1945-68 te bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Deze expo is van oktober tot 29 januari 2017 te zien in het Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in Karlsruhe onder de noemer Art in Europe 1945–1968. The Continent that the EU does not know.

In hun indrukwekkende zalen breidde het ZKM de tentoonstelling uit met meer dan 600 bruiklenen van meer dan 500 kunstenaars. Deze uitbreiding past in hun programmatie die zich eerder richt op experimentele artistieke ontwikkelingen van de jaren 1950 en 1960.

Andere coproducteurs van BOZAR zijn het Poesjkinmuseum voor Schone Kunsten en het ROSIZO State Museum and Exhibition Center in Moskou. Na Karslruhe reist de tentoonstelling door naar het Poesjkinmuseum (6 maart - 28 mei 2017).


 • Reactie op de besparingen in de Vlaamse kunstensector

  BOZAR sluit zich aan bij de brede protestbeweging die ontstond na de aankondiging van de verlaging van de cultuursubsidies. Tegelijk roept BOZAR de Vlaamse Regering op om de kunstenaars en organisaties voor wie deze projectsubsidies de zuurstof voor vernieuwende artistieke producties zijn, te ontzien in deze besparingsronde.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Museum as a Stage. Activating a Collection

  Russian Turn in Yekaterinbur

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 10 artiesten geselecteerd door HerMap

  Een residentieprogramma rond kunstonderzoek in Iran-Europa

  lees meer
  — gepubliceerd op