21

BOZAR presenteert in samenwerking met Arty Farty de tweede Brusselse editie van het festival Nuits sonores van 27 tot 30 september 2018. Nuits sonores Brussels neemt de fakkel over van het BOZAR Electronic Arts Festival dat gedurende zes edities een zeer divers publiek samenbracht rond elektronische muziek.

Zo blijft BOZAR een panorama van wereldwijde en cross-disciplinaire creativiteit aanbieden.

Nuits sonores is een grote naam in de internationale festivalwereld, met als basis een succesvol stadsfestival in Lyon. Voor Nuits sonores Brussels werken BOZAR en Arty Farty samen aan een kwalitatieve muziekprogrammatie met een focus op elektronische muziek, met daarnaast een tentoonstellingsluik dat telkens een bepaald aspect uit de digitale kunsten belicht. Voor het Circuit-parcours werkt Nuits sonores Brussels samen met verscheidene Brusselse podia en kan het publiek genieten van een aangepaste programmatie op bijzondere locaties in de hoofdstad. Tijdens het festival is er ook plaats voor het European Lab. Met conferenties tracht het European Lab jongeren te betrekken in gesprekken over de toekomst van Europa, wat nauw aansluit bij het debatprogramma Agora van BOZAR.

BOZAR wil een voortrekkersrol spelen inzake elektronische avant-garde muziek. Naast de Nuits sonores Brussels zullen de BOZAR Electronic Series vier keer per jaar worden georganiseerd. Tijdens deze intieme concerten komt de nieuwste elektronische, hedendaagse en experimentele muziek aan bod. BOZAR Night zal plaatsvinden op zijn twee vaste data: 10.11 & 30.04.

BOZAR en Arty Farty zullen het programma van Nuits Sonores Brussels voorstellen tijdens een persconferentie op donderdag 7 juni 2018 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.


 • Brussels Bijou

  Hét stadsjuweel voor podiumartiesten in Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Cantania 2018 © Beata Szparagowska

  Oproep aan leerkrachten: Krijg je leerlingen aan het zingen in de klas met Cantania

  Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor de zesde editie van Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Liefdadigheidsdiner in het BOZAR Restaurant

  Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op