24

BOZAR presenteert in samenwerking met Arty Farty de tweede Brusselse editie van het festival Nuits sonores van 27 tot 30 september 2018. Nuits sonores Brussels neemt de fakkel over van het BOZAR Electronic Arts Festival dat gedurende zes edities een zeer divers publiek samenbracht rond elektronische muziek.

Zo blijft BOZAR een panorama van wereldwijde en cross-disciplinaire creativiteit aanbieden.

Nuits sonores is een grote naam in de internationale festivalwereld, met als basis een succesvol stadsfestival in Lyon. Voor Nuits sonores Brussels werken BOZAR en Arty Farty samen aan een kwalitatieve muziekprogrammatie met een focus op elektronische muziek, met daarnaast een tentoonstellingsluik dat telkens een bepaald aspect uit de digitale kunsten belicht. Voor het Circuit-parcours werkt Nuits sonores Brussels samen met verscheidene Brusselse podia en kan het publiek genieten van een aangepaste programmatie op bijzondere locaties in de hoofdstad. Tijdens het festival is er ook plaats voor het European Lab. Met conferenties tracht het European Lab jongeren te betrekken in gesprekken over de toekomst van Europa, wat nauw aansluit bij het debatprogramma Agora van BOZAR.

BOZAR wil een voortrekkersrol spelen inzake elektronische avant-garde muziek. Naast de Nuits sonores Brussels zullen de BOZAR Electronic Series vier keer per jaar worden georganiseerd. Tijdens deze intieme concerten komt de nieuwste elektronische, hedendaagse en experimentele muziek aan bod. BOZAR Night zal plaatsvinden op zijn twee vaste data: 10.11 & 30.04.

BOZAR en Arty Farty zullen het programma van Nuits Sonores Brussels voorstellen tijdens een persconferentie op donderdag 7 juni 2018 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.


 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus.

  Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch’

  lees meer
  — gepubliceerd op