22

BOZAR presenteert in samenwerking met Arty Farty de tweede Brusselse editie van het festival Nuits sonores van 27 tot 30 september 2018. Nuits sonores Brussels neemt de fakkel over van het BOZAR Electronic Arts Festival dat gedurende zes edities een zeer divers publiek samenbracht rond elektronische muziek.

Zo blijft BOZAR een panorama van wereldwijde en cross-disciplinaire creativiteit aanbieden.

Nuits sonores is een grote naam in de internationale festivalwereld, met als basis een succesvol stadsfestival in Lyon. Voor Nuits sonores Brussels werken BOZAR en Arty Farty samen aan een kwalitatieve muziekprogrammatie met een focus op elektronische muziek, met daarnaast een tentoonstellingsluik dat telkens een bepaald aspect uit de digitale kunsten belicht. Voor het Circuit-parcours werkt Nuits sonores Brussels samen met verscheidene Brusselse podia en kan het publiek genieten van een aangepaste programmatie op bijzondere locaties in de hoofdstad. Tijdens het festival is er ook plaats voor het European Lab. Met conferenties tracht het European Lab jongeren te betrekken in gesprekken over de toekomst van Europa, wat nauw aansluit bij het debatprogramma Agora van BOZAR.

BOZAR wil een voortrekkersrol spelen inzake elektronische avant-garde muziek. Naast de Nuits sonores Brussels zullen de BOZAR Electronic Series vier keer per jaar worden georganiseerd. Tijdens deze intieme concerten komt de nieuwste elektronische, hedendaagse en experimentele muziek aan bod. BOZAR Night zal plaatsvinden op zijn twee vaste data: 10.11 & 30.04.

BOZAR en Arty Farty zullen het programma van Nuits Sonores Brussels voorstellen tijdens een persconferentie op donderdag 7 juni 2018 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.


 • Vrijwilligers Museum Night Fever

  Voor Museum Night Fever, is BOZAR op zoek naar twee vrijwilligers.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Alexey Klyuykov

  Oproep voor creatieve bijdragen Symposium ‘Race, Power and Culture: Een Kritische Blik op Belgische Culturele Instellingen’

  Het symposium is op zoek naar creatieve en kritische geesten die het podium willen delen en de vanzelfsprekendheden en verwachtingen in de culturele instellingen willen doorbreken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op