20

Tijdens de recentste editie van de Awards Ceremony & Networking Night van visit.brussels, die culturele en toeristische projecten in de hoofdstad bekroont, ontving BOZAR de prijs van “Most Noted Exhibition 2017” voor de tentoonstelling van vorige zomer “Brussel is een Plaizier”. De expo toonde een reeks afbeeldingen van onze stad, voorgesteld door de Brusselse uitgeverij Plaizier. “Kiosks in Parks”, dat eveneens in de prijzen viel, werd samengesteld door Ambra Fabi en Giovanni Piovene, die overigens aan de wieg staan van “Half Circus”, de tent die naast het Paleis voor Schone Kunsten werd opgetrokken voor onze tentoonstelling rond Fernand Léger en sindsdien een tijdelijke ruimte biedt voor ontmoeting en uitwisseling. En last but not least werd het BIFFF, eveneens georganiseerd bij BOZAR, bekroond tijdens BIF-Market 2017, waar de internationale industrie van de genrefilm aanwezig was. We willen visit.brussels bedanken voor de erkenning van het werk van BOZAR en van alle Brusselse culturele en toeristische instellingen.


 • Oproep tot deelname “Emotional Europe” (Roemenië / België)

  De Gabriela Tudor Foundation (Boekarest) en het festival Next Generation, Please!, georganiseerd door het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel, lanceren een oproep tot deelname aan een artistiek uitwisselingsproject. Elf jongeren uit België en Roemenië worden uitgenodigd om deel te nemen aan Emotional Europe, een project dat tussen november 2018 en mei 2019 plaatsvindt in Boekarest en Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • De BOZAR BOOKSHOP breidt aanbod uit!

  De BOZAR Bookshop in de Hortahal van het Paleis voor Schone Kunsten is dé place to be voor prachtig uitgegeven kunstboeken. Maar er is meer … Je vindt er nu ook kwalitatief hoogstaande (historische) documentaires en auteursfilms van Belgische bodem, aan bijzonder scherpe prijzen!  

  — gepubliceerd op
 • Open call residentie Teheran

  AIR Antwerpen en BOZAR vervoegen voor de tweede maal het Europees-Iranees 'Artists in Residence programma (EU-Iran AiRP), geïnitieerd door EUNIC (European Union National Institutes for Culture), tussen Iran en negen Europese landen: Oostenrijk, Duitsland, Griekenland, Nederland, Spanje, Polen, Italië en Hongarije. Artiesten Saddie Choua en Amir Farsijani namen vorig jaar deel aan het programma.

  lees meer
  — gepubliceerd op