23

Cantania 18-19: Straat van de Vrijheid. Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen.

Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten. Vier dagen lang oefenen ervaren zangpedagogen samen met jou en andere leerkrachten vocale technieken toegespitst op ademhaling, plaatsing van de stem en klankkleur.

Ondertussen ga je in de klas aan de slag met een muziekstuk waarvoor de toneelschrijver Marc Rosich de liedtekst schreef. Hij neemt je leerlingen mee naar de ‘Straat van de vrijheid’ waar mensen van verschillende culturen en achtergronden gelukkig samenleven. Dat wekt de interesse van reporter Isabelle. Joseph de cameraman opent haar ogen voor deze bontgekleurde wereld. De componist Albert Carbonell vertaalt verdraagzaamheid en gemeenschapszin naar rap en reggae. Vriendschap en vrijheid worden blues en samba, beatbox en dixieland! Deze cantate is een ode aan de vrede, doorspekt met vrolijke melodieën en klanken.

Op zaterdag 4 mei 2019 komen alle leerlingen en leerkrachten van Brussel samen in de grote Henry Le Bœufzaal van BOZAR voor het feestelijk slotconcert onder begeleiding van het Belgian National Orchestra. Een leuk en leerrijk muziekavontuur voor leerkrachten én leerlingen!


 

Taal Frans, Nederlands
Voor leerkrachten Brusselse lager onderwijs (3e – 6e leerjaar)

Doe mee en schrijf je hier in! voor 15 juni 2018.

De deelnameprijs bedraagt
• 170 € per deelnemende klas
• 30 € per extra leerkracht die deelneemt aan de vormingen

Infosessies in groep waar u al uw vragen kan stellen m.b.t. het project.
• Dinsdag 15 mei : Tussen 16u > 17u
• Woensdag 16 mei : Tussen 14u > 15u
• Donderdag 24 mei : Tussen 16u > 17u
• Woensdag 6 juni: Tussen 14u > 15u
• Vrijdag 8 juni: Tussen 16u > 17u
• Woensdag 13 juni: Tussen 14u > 15u

Kom alvast eens kijken naar de slotconcerten van dit schooljaar op 5 mei 2018 om je een beter idee te kunnen vormen van het project.

Meer informatie

Partners: Nationale Loterij, ENGIE Foundation, Belgian National Orchestra


 • Proficiat Samuel Hasselhorn! 

  Deze Duitse bariton won de negende editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • De finalisten van de BelgianArtPrize 2019 zijn bekend!

  Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het kunstenaarsduo Jos de Gruyter & Harald Thys werden geselecteerd voor de BelgianArtPrize 2019.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Projectoproep: Next Generation, Please! 18-19

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Ben je geïnteresseerd om een debat over Europa en burgerschap met jongeren op gang te brengen? Dan zal dit je vast interesseren!

  lees meer
  — gepubliceerd op