20

Cantania 18-19: Straat van de Vrijheid. Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen.

Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten. Vier dagen lang oefenen ervaren zangpedagogen samen met jou en andere leerkrachten vocale technieken toegespitst op ademhaling, plaatsing van de stem en klankkleur.

Ondertussen ga je in de klas aan de slag met een muziekstuk waarvoor de toneelschrijver Marc Rosich de liedtekst schreef. Hij neemt je leerlingen mee naar de ‘Straat van de vrijheid’ waar mensen van verschillende culturen en achtergronden gelukkig samenleven. Dat wekt de interesse van reporter Isabelle. Joseph de cameraman opent haar ogen voor deze bontgekleurde wereld. De componist Albert Carbonell vertaalt verdraagzaamheid en gemeenschapszin naar rap en reggae. Vriendschap en vrijheid worden blues en samba, beatbox en dixieland! Deze cantate is een ode aan de vrede, doorspekt met vrolijke melodieën en klanken.

Op zaterdag 4 mei 2019 komen alle leerlingen en leerkrachten van Brussel samen in de grote Henry Le Bœufzaal van BOZAR voor het feestelijk slotconcert onder begeleiding van het Belgian National Orchestra. Een leuk en leerrijk muziekavontuur voor leerkrachten én leerlingen!


 

Taal Frans, Nederlands
Voor leerkrachten Brusselse lager onderwijs (3e – 6e leerjaar)

Doe mee en schrijf je hier in! voor 15 juni 2018.

De deelnameprijs bedraagt
• 170 € per deelnemende klas
• 30 € per extra leerkracht die deelneemt aan de vormingen

Infosessies in groep waar u al uw vragen kan stellen m.b.t. het project.
• Dinsdag 15 mei : Tussen 16u > 17u
• Woensdag 16 mei : Tussen 14u > 15u
• Donderdag 24 mei : Tussen 16u > 17u
• Woensdag 6 juni: Tussen 14u > 15u
• Vrijdag 8 juni: Tussen 16u > 17u
• Woensdag 13 juni: Tussen 14u > 15u

Kom alvast eens kijken naar de slotconcerten van dit schooljaar op 5 mei 2018 om je een beter idee te kunnen vormen van het project.

Meer informatie

Partners: Nationale Loterij, ENGIE Foundation, Belgian National Orchestra


 • Oproep tot deelname “Emotional Europe” (Roemenië / België)

  De Gabriela Tudor Foundation (Boekarest) en het festival Next Generation, Please!, georganiseerd door het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel, lanceren een oproep tot deelname aan een artistiek uitwisselingsproject. Elf jongeren uit België en Roemenië worden uitgenodigd om deel te nemen aan Emotional Europe, een project dat tussen november 2018 en mei 2019 plaatsvindt in Boekarest en Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • De BOZAR BOOKSHOP breidt aanbod uit!

  De BOZAR Bookshop in de Hortahal van het Paleis voor Schone Kunsten is dé place to be voor prachtig uitgegeven kunstboeken. Maar er is meer … Je vindt er nu ook kwalitatief hoogstaande (historische) documentaires en auteursfilms van Belgische bodem, aan bijzonder scherpe prijzen!  

  — gepubliceerd op
 • Open call residentie Teheran

  AIR Antwerpen en BOZAR vervoegen voor de tweede maal het Europees-Iranees 'Artists in Residence programma (EU-Iran AiRP), geïnitieerd door EUNIC (European Union National Institutes for Culture), tussen Iran en negen Europese landen: Oostenrijk, Duitsland, Griekenland, Nederland, Spanje, Polen, Italië en Hongarije. Artiesten Saddie Choua en Amir Farsijani namen vorig jaar deel aan het programma.

  lees meer
  — gepubliceerd op