01

De voorjaarsexpo’s van BOZAR lokten reeds 270.000 bezoekers. Last chance om de retrospectieve van Fernand Léger te bezoeken, nog tot nu zondag!

Vorige week sloot Spanish Still Life zijn deuren. Deze expo reist nu door naar Italië en opent op 19 juni in de Galleria Sabauda in Turijn. De grote klepper van de lente is de retrospectieve Fernand Léger. Schoonheid alom, die nog tot dit weekend te bezoeken is. Een laatste kans om kennis te maken met het brede oeuvre van deze moderne meester. De expo Hugo Claus, Con Amore, samengesteld door Marc Didden, mocht ook op veel bijval rekenen en krijgt een verlenging tot 22 juli.

Sophie Lauwers, Director Arts & Policy: “De sleutel van het succes van dit voorjaar ligt in de uitgekiende mix en de hoge kwaliteit van het aanbod. Het werk van Léger kan je niet vaak in deze omvang zien en zijn kunst is nog steeds zeer relevant. De Spaanse Stillevens waren dan weer een echte ontdekking voor velen. Ik denk dat mensen in tijden van vluchtige media even willen stilstaan en herbronnen.”


 • Frie Leysen © Bea Borgers

  In Memoriam Frie Leysen (1950-2020)

  Een leemte. Dat laat Frie Leysen achter in het Brusselse, Belgische en internationale kunstenlandschap. Als een koppelteken wegvalt, een trait-d’union’ke zoals ze haar rol het liefste zag, blijven er even losse lettergepen over. Frie Leysen bracht mensen en wereldbeelden samen. Ze is een inspiratiebron voor de generaties festivalmakers en theaterdirecteuren die na haar kwamen. Ze blijft ons aansporen. In deze bewogen tijden, waar mensen zich achter gezichtsmaskers en muren terugtrekken, is het des te belangrijker om te blijven knokken voor kunst en kunstenaars die grenzen verleggen, in het bijzonder voor de nieuwe generatie. De internationale circulatie van kunstenaars en kunst moeten we zoveel mogelijk vrijwaren.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op