19

In 2019 zetten Bozar, Fundació Mies van der Rohe (Barcelona) en de Universiteit Federico II (Napels) kunstenaarsresidenties op in bijzondere 20e-eeuwse Europese woningen. Plekken waar culturele persoonlijkheden zoals kunstenaars, architecten of academici geleefd en elkaar ontmoet hebben.

De residenties verlopen in samenwerking met verschillende Europese universiteiten.

Het doel van het project is dit minder gekende Europese culturele erfgoed te reactiveren door studenten, kunstenaars en het publiek uit te nodigen om kritische vragen te stellen bij het behouden, aanpassen en hergebruiken van moderne erfgoedhuizen voor de toekomst.

Stel zelf een huis voor en draag bij tot een digitale database met 20e-eeuwse huizen die voor de duur van het project de vorm van een concrete installatie in Brussel, Barcelona en Napels zal aannemen.

Gecofinancierd door het programma Creative Europe van de Europese Unie in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 (EYCH).

#ArtistsInArchitecture
#EuropeForCulture


 • © Alexey Klyukov

  Oproep voor creatieve bijdragen Symposium ‘Race, Power and Culture: Een Kritische Blik op Belgische Culturele Instellingen’

  Het symposium is op zoek naar creatieve en kritische geesten die het podium willen delen en de vanzelfsprekendheden en verwachtingen in de culturele instellingen willen doorbreken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2019. Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts

  lees meer
  — gepubliceerd op