23

In 2018 en 2019, zal BOZAR de huizen die in Brussel, Barcelona, Napels en andere steden grootmeesters van de architectuur hebben geherbergd opnieuw doen opleven, door er residenties van hedendaagse kunstenaars, voorstellingen en conferenties te organiseren.

Deze huizen, vaak gebouwd door de meest vooruitstrevende architecten van hun tijd en waarin enkele van de briljantste Europese geesten leefden of elkaar ontmoetten, zijn bevoorrechte getuigen van de intellectuele bedrijvigheid en van de Europese geschiedenis van de genealogie van ideeën.

Het initiatief van BOZAR, georganiseerd in samenwerking met de Mies van der Rohe-stichting in Barcelona en de Universiteit van Napels-Frédéric II binnen het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018, is ook bedoeld om hedendaagse kunstenaars, jonge architecten, studenten en het grote publiek samen te brengen en uit te nodigen voor een intergenerationele en internationale dialoog, die er erg veelbelovend uitziet.

 

In the framework of 2018 European Year of Cultural Heritage,
Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union,
Support: University of Naples, Fundació Mies van der Rohe


 • 21 Juli!

  Op de nationale feestdag legt BOZAR je in de watten. Geniet van de expo Hugo Claus, Con amore voor slechts € 1 en kom relaxen in BOZAR Open Air terwijl je nipt van een Belgische cocktail speciaal geshaket door de Guinguette.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Haal alles uit de zomer met de Summer Pass

  Voor maar € 20 bezoek je de tentoonstellingen Charlemagne Palestine, Hugo Claus. Con AmoreResist! en Somewhere in Between wanneer je maar wil (hou er wel rekening mee dat de tentoonstellingen niet allen dezelfde einddatum hebben), tot 26 august 2018. Interesse?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Summer of Photography

  Op vertoon van je ticket RESIST! The 1960’s protests, photography and visual legacy krijg je korting op de tentoonstellingen van de partners* van de Summer of Photography en omgekeerd. Aanbod niet cumuleerbaar met andere kortingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op