17

In 2018 en 2019, zal BOZAR de huizen die in Brussel, Barcelona, Napels en andere steden grootmeesters van de architectuur hebben geherbergd opnieuw doen opleven, door er residenties van hedendaagse kunstenaars, voorstellingen en conferenties te organiseren.

Deze huizen, vaak gebouwd door de meest vooruitstrevende architecten van hun tijd en waarin enkele van de briljantste Europese geesten leefden of elkaar ontmoetten, zijn bevoorrechte getuigen van de intellectuele bedrijvigheid en van de Europese geschiedenis van de genealogie van ideeën.

Het initiatief van BOZAR, georganiseerd in samenwerking met de Mies van der Rohe-stichting in Barcelona en de Universiteit van Napels-Frédéric II binnen het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018, is ook bedoeld om hedendaagse kunstenaars, jonge architecten, studenten en het grote publiek samen te brengen en uit te nodigen voor een intergenerationele en internationale dialoog, die er erg veelbelovend uitziet.

 

In the framework of 2018 European Year of Cultural Heritage,
Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union,
Support: University of Naples, Fundació Mies van der Rohe


 • Haal alles uit de herfst met de Fall Pass!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Afrofeminism & digitale kunst, alsof je er zelf bij bent

  Geen tickets kunnen kopen voor dit evenement? Kijk dan zeker naar de live-uitzending van het debat over digitale artistieke uitdrukkingsvormen en culturen ontwikkeld door jonge vrouwelijke kunstenaars en activisten in heel Afrika.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR wint boekenprijs – bedankt voor je stem!

  Het TV-programma Van Gils & gasten maakte bekend dat Hugo Claus, con amore, het boek bij de gelijknamige tentoonstelling van BOZAR (feb-jul 2018), bekroond wordt met de prijs LangZullenWeLezen in de categorie ‘Kunst en Cultuur’.

  lees meer
  — gepubliceerd op