24

In 2018 en 2019, zal BOZAR de huizen die in Brussel, Barcelona, Napels en andere steden grootmeesters van de architectuur hebben geherbergd opnieuw doen opleven, door er residenties van hedendaagse kunstenaars, voorstellingen en conferenties te organiseren.

Deze huizen, vaak gebouwd door de meest vooruitstrevende architecten van hun tijd en waarin enkele van de briljantste Europese geesten leefden of elkaar ontmoetten, zijn bevoorrechte getuigen van de intellectuele bedrijvigheid en van de Europese geschiedenis van de genealogie van ideeën.

Het initiatief van BOZAR, georganiseerd in samenwerking met de Mies van der Rohe-stichting in Barcelona en de Universiteit van Napels-Frédéric II binnen het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018, is ook bedoeld om hedendaagse kunstenaars, jonge architecten, studenten en het grote publiek samen te brengen en uit te nodigen voor een intergenerationele en internationale dialoog, die er erg veelbelovend uitziet.

 

In the framework of 2018 European Year of Cultural Heritage,
Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union,
Support: University of Naples, Fundació Mies van der Rohe


 • MuseumPasseMusées

  Eindelijk! Vanaf nu kan je met één pas meer dan honderd musea en kunstencentra bezoeken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 3 nominaties LangZullenWeLezen-trofeeën voor BOZAR in boekvorm

  De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn de boekenprijzen die de VRT en haar partners dit jaar voor het eerst uitreiken in het kader van de leesbevorderingsactie LangZullenWeLezen. Je kan stemmen in 10 categorieën tot en met 14 oktober.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 'Digital Natives' – Oproep tot deelname

  BOZAR en Soul of Nations (Washington DC) lanceren een oproep tot deelname voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die tussen september 2018 en mei 2019 willen deelnemen aan een gevarieerd artistiek uitwisselingsproject in België en de Verenigde Staten.

  lees meer
  — gepubliceerd op