19

Ben je beeldend kunstenaar, architect, schrijver of performer? Woon je in de Europese Unie en ben je gefascineerd door architectuur en de opwaardering van het erfgoed? Dan is het volgende initiatief echt iets voor jou!

BOZAR (België), de Università degli Studi di Napoli - Federico II (Italië) en de Fundació Mies van der Rohe (Spanje) lanceren een oproep voor een kunstenaarsresidentie in zes moderne huizen in Europa. Het gaat om privéwoningen met een bijzondere architectuur, zelden toegankelijk voor het publiek en waarvan de gewezen bewoners bevoorrechte getuigen waren van het culturele leven van de 20e eeuw.

Jouw taak? Tijdens een residentie van twee weken nadenken over de volgende vraag: “Hoe kan een hedendaags kunstenaar bijdragen tot de bescherming en opwaardering van Europees architecturaal erfgoed?”

Stel je kandidaat en stuur ons vóór 30 april 2019 jouw antwoord en kritische mening

NL : Stel je kandidaat en stuur ons vóór 30 april 2019 jouw antwoord en kritische mening over de vraag over de vraag in het Engels via artistsinarchitecture@bozar.be.


 • Brussels Bijou

  Hét stadsjuweel voor podiumartiesten in Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Cantania 2018 © Beata Szparagowska

  Oproep aan leerkrachten: Krijg je leerlingen aan het zingen in de klas met Cantania

  Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor de zesde editie van Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Liefdadigheidsdiner in het BOZAR Restaurant

  Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op