19

BOZAR en Soul of Nations (Washington DC) lanceren een oproep tot deelname voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die tussen september 2018 en mei 2019 willen deelnemen aan een gevarieerd artistiek uitwisselingsproject in België en de Verenigde Staten.

Nieuwe deadline: 22 september!

Het project Digital Natives steunt op een artistieke kijk op de toegankelijkheid van technologie en de vertegenwoordiging van minderheden en vrouwen, vroeger en vandaag online. Dit alles wordt verkend en belicht door het prisma van multiculturalisme en cultureel erfgoed. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een verblijf in de Verenigde Staten (november 2018) en in België (mei 2019), en voor meerdere virtuele uitwisselingen en echte ontmoetingen en seminaries met de Belgisch-Italiaanse kunstenares Sophie Saporosi. Het eindresultaat van de uitwisseling zal in mei 2019 voorgesteld worden tijdens het festival Next Generation, Please! bij BOZAR in Brussel.

 

Deelnamevereisten

 • Je hebt interesse in het maken van video’s, geluidswerken en/of vertelkunst, en wilt nieuwe steden en culturen ontdekken. Je houdt er ook van om ideeën en meningen uit te wisselen over wat het betekent om een vrouw met een migratieachtergrond te zijn.
 • Je bent tussen 18 en 25 jaar oud, woont in België en spreekt vlot Engels en/of Frans.
 • Je kunt reizen en deelnemen aan een uitwisselingsprogramma met twee verblijven: van 2 tot 15 november in de Verenigde Staten (New Mexico, Arizona en Washington DC) en van 17 tot 30 mei 2019 in Brussel.
 • Deelnemers uit België worden verwacht om daarnaast ook deel te nemen aan 4 tot 5 workshops tussen oktober 2018 en april 2019.

 

Wat wij bieden

 • De kans om deel te nemen aan een uniek artistiek uitwisselingsproject, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken en de wereld van video en fotografie te leren kennen.
 • De kans om gratis naar de Verenigde Staten te reizen voor 12 dagen. Alle reiskosten – vliegticket, verblijf, dagvergoeding en cultureel programma – worden gedekt door het project.
 • De kans om intensief samen te werken met de in Brussel gevestigde kunstenares Sophie Saporosi en om kunstenaars in de Verenigde Staten te ontmoeten.
 • Een certificaat van deelname aan het eind van het project.

 

Hoe inschrijven

Wil jij je kandidaat stellen? Stuur dan een e-mail naar sophiesaporosi@gmail.com met een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je belangstelling hebt voor het project (max. 500 woorden), twee foto’s (één portretfoto) en een biografie/cv. De deadline om je kandidatuur in te dienen is 22 SEPTEMBER 2018!


 • BOZAR en de Buurthuizen van de Stad Brussel versterken de toegang tot kunsten en cultuur voor Brusselaars

  BOZAR en de Buurthuizen van de Stad Brussel ondertekenen een partnerschap om het culturele aanbod en de toegang tot kunsten en cultuur voor inwoners van de Stad Brussel te versterken, met specifieke aandacht voor geïsoleerden en kansarmen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  PROJECTOPROEP: NEXT GENERATION, PLEASE! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR Restaurant

  Tijdens de finale en de twee laureatenconcerten in het Paleis voor Schone Kunsten stelt BOZAR Restaurant (1 ster in de Michelingids en 16,5/20 in de Gault&Millau-gids) een speciaal menu voor (85 € voor het 3-gangen menu en 135 € voor het 3-gangen menu "all-in”).

  lees meer
  — gepubliceerd op