18

BOZAR en Soul of Nations (Washington DC) lanceren een oproep tot deelname voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die tussen september 2018 en mei 2019 willen deelnemen aan een gevarieerd artistiek uitwisselingsproject in België en de Verenigde Staten.

Nieuwe deadline: 22 september!

Het project Digital Natives steunt op een artistieke kijk op de toegankelijkheid van technologie en de vertegenwoordiging van minderheden en vrouwen, vroeger en vandaag online. Dit alles wordt verkend en belicht door het prisma van multiculturalisme en cultureel erfgoed. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een verblijf in de Verenigde Staten (november 2018) en in België (mei 2019), en voor meerdere virtuele uitwisselingen en echte ontmoetingen en seminaries met de Belgisch-Italiaanse kunstenares Sophie Saporosi. Het eindresultaat van de uitwisseling zal in mei 2019 voorgesteld worden tijdens het festival Next Generation, Please! bij BOZAR in Brussel.

 

Deelnamevereisten

 • Je hebt interesse in het maken van video’s, geluidswerken en/of vertelkunst, en wilt nieuwe steden en culturen ontdekken. Je houdt er ook van om ideeën en meningen uit te wisselen over wat het betekent om een vrouw met een migratieachtergrond te zijn.
 • Je bent tussen 18 en 25 jaar oud, woont in België en spreekt vlot Engels en/of Frans.
 • Je kunt reizen en deelnemen aan een uitwisselingsprogramma met twee verblijven: van 2 tot 15 november in de Verenigde Staten (New Mexico, Arizona en Washington DC) en van 17 tot 30 mei 2019 in Brussel.
 • Deelnemers uit België worden verwacht om daarnaast ook deel te nemen aan 4 tot 5 workshops tussen oktober 2018 en april 2019.

 

Wat wij bieden

 • De kans om deel te nemen aan een uniek artistiek uitwisselingsproject, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken en de wereld van video en fotografie te leren kennen.
 • De kans om gratis naar de Verenigde Staten te reizen voor 12 dagen. Alle reiskosten – vliegticket, verblijf, dagvergoeding en cultureel programma – worden gedekt door het project.
 • De kans om intensief samen te werken met de in Brussel gevestigde kunstenares Sophie Saporosi en om kunstenaars in de Verenigde Staten te ontmoeten.
 • Een certificaat van deelname aan het eind van het project.

 

Hoe inschrijven

Wil jij je kandidaat stellen? Stuur dan een e-mail naar sophiesaporosi@gmail.com met een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je belangstelling hebt voor het project (max. 500 woorden), twee foto’s (één portretfoto) en een biografie/cv. De deadline om je kandidatuur in te dienen is 22 SEPTEMBER 2018!


 • Haal alles uit de herfst met de Fall Pass!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Afrofeminism & digitale kunst, alsof je er zelf bij bent

  Geen tickets kunnen kopen voor dit evenement? Kijk dan zeker naar de live-uitzending van het debat over digitale artistieke uitdrukkingsvormen en culturen ontwikkeld door jonge vrouwelijke kunstenaars en activisten in heel Afrika.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR wint boekenprijs – bedankt voor je stem!

  Het TV-programma Van Gils & gasten maakte bekend dat Hugo Claus, con amore, het boek bij de gelijknamige tentoonstelling van BOZAR (feb-jul 2018), bekroond wordt met de prijs LangZullenWeLezen in de categorie ‘Kunst en Cultuur’.

  lees meer
  — gepubliceerd op