18

Egon Schiele stierf in de nacht van 31 oktober, in zijn bed thuis, als een van de twintig miljoen slachtoffers van de Spaanse griep. Amper enkele maanden eerder waren 19 van zijn olieverfschilderijen en 29 tekeningen te zien in de grote hal van het Secessionsgebouw in Wenen. Zijn eerste succesvolle tentoonstelling, een ode aan de rusteloosheid en de woeste verlangens van de mens. Zijn leermeester en vriend Gustav Klimt was ook net gestorven. Die had de schilderkunst aan het begin van de twintigste eeuw diepgrondig veranderd met zijn vereniging van beeldende kunstenaars, de Wiener Secession.

Beleef in de documentaire Klimt & Schiele – Eros and Psyche deze buitengewone periode aan den lijve. Een magische periode vol kunst, literatuur en muziek waarin nieuwe ideeën werden, Freud de drift en de psyche ontdekt en vrouwen hun onafhankelijkheid opeisten

Op donderdag 22 november om 20.15 uur of op zondag 25 november om 14.45 uur bij Kinepolis.


 • Haal alles uit de herfst met de Fall Pass!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Afrofeminism & digitale kunst, alsof je er zelf bij bent

  Geen tickets kunnen kopen voor dit evenement? Kijk dan zeker naar de live-uitzending van het debat over digitale artistieke uitdrukkingsvormen en culturen ontwikkeld door jonge vrouwelijke kunstenaars en activisten in heel Afrika.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR wint boekenprijs – bedankt voor je stem!

  Het TV-programma Van Gils & gasten maakte bekend dat Hugo Claus, con amore, het boek bij de gelijknamige tentoonstelling van BOZAR (feb-jul 2018), bekroond wordt met de prijs LangZullenWeLezen in de categorie ‘Kunst en Cultuur’.

  lees meer
  — gepubliceerd op