22

Egon Schiele stierf in de nacht van 31 oktober, in zijn bed thuis, als een van de twintig miljoen slachtoffers van de Spaanse griep. Amper enkele maanden eerder waren 19 van zijn olieverfschilderijen en 29 tekeningen te zien in de grote hal van het Secessionsgebouw in Wenen. Zijn eerste succesvolle tentoonstelling, een ode aan de rusteloosheid en de woeste verlangens van de mens. Zijn leermeester en vriend Gustav Klimt was ook net gestorven. Die had de schilderkunst aan het begin van de twintigste eeuw diepgrondig veranderd met zijn vereniging van beeldende kunstenaars, de Wiener Secession.

Beleef in de documentaire Klimt & Schiele – Eros and Psyche deze buitengewone periode aan den lijve. Een magische periode vol kunst, literatuur en muziek waarin nieuwe ideeën werden, Freud de drift en de psyche ontdekt en vrouwen hun onafhankelijkheid opeisten

Op donderdag 22 november om 20.15 uur of op zondag 25 november om 14.45 uur bij Kinepolis.


 • Liefdadigheidsdiner in het BOZAR Restaurant

  Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Alexey Klyuykov

  Oproep voor creatieve bijdragen Symposium ‘Race, Power and Culture: Een Kritische Blik op Belgische Culturele Instellingen’

  Het symposium is op zoek naar creatieve en kritische geesten die het podium willen delen en de vanzelfsprekendheden en verwachtingen in de culturele instellingen willen doorbreken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op