16

Egon Schiele stierf in de nacht van 31 oktober, in zijn bed thuis, als een van de twintig miljoen slachtoffers van de Spaanse griep. Amper enkele maanden eerder waren 19 van zijn olieverfschilderijen en 29 tekeningen te zien in de grote hal van het Secessionsgebouw in Wenen. Zijn eerste succesvolle tentoonstelling, een ode aan de rusteloosheid en de woeste verlangens van de mens. Zijn leermeester en vriend Gustav Klimt was ook net gestorven. Die had de schilderkunst aan het begin van de twintigste eeuw diepgrondig veranderd met zijn vereniging van beeldende kunstenaars, de Wiener Secession.

Beleef in de documentaire Klimt & Schiele – Eros and Psyche deze buitengewone periode aan den lijve. Een magische periode vol kunst, literatuur en muziek waarin nieuwe ideeën werden, Freud de drift en de psyche ontdekt en vrouwen hun onafhankelijkheid opeisten

Op donderdag 22 november om 20.15 uur of op zondag 25 november om 14.45 uur bij Kinepolis.


 • © Caroline Lessire

  Ontwerp het campagnebeeld voor de Next Generation, Please! tentoonstelling

  Verras ons met een inspirerend beeld dat in het oog springt en waar de eigenzinnige, rebelse jeugdigheid van afstraalt. De eerste tien geselecteerde projecten zullen getoond worden in een tentoonstelling in BOZAR, en er zijn nog andere prijzen te winnen... You(th) can do it!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Jo Van de Vyver

  Heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  President Macron in BOZAR

  Vandaag sloot de Franse president Emmanuel Macron zijn tweedaagse bezoek aan België af in BOZAR.

  lees meer
  — gepubliceerd op