19

Vandaag sloot de Franse president Emmanuel Macron zijn tweedaagse bezoek aan België af in BOZAR.

President Macron en zijn echtgenote Brigitte ontmoetten er een groep jongeren van Europyourhope?, een samenwerking tussen het Brusselse Institut Sainte-Marie en het Lycee Rodin in Parijs. Zij gingen onder leiding van 2 kunstenaars, de Franse choreograaf K. Goldstein en de Belgisch beeldend kunstenaar Bonom aan de slag in het kader van het BOZAR-project Next Generation, Please.

In de Hortahal sprak de Franse president een publiek toe van zo’n 500 Fransen in België, van bedrijfsleiders, diplomaten en kunstenaars.

Het bezoek was meer dan uitzonderlijk: het was al van 1983 geleden dat een Franse president nog een officieel staatsbezoek bracht aan ons land. Voor Emmanuel Macron was het al z’n tweede bezoek aan BOZAR. Hij was hier eerder al te gast in 2016 (toen nog als presidentskandidaat) voor Les Journées de Bruxelles.


 • © Alexey Klyukov

  Oproep voor creatieve bijdragen Symposium ‘Race, Power and Culture: Een Kritische Blik op Belgische Culturele Instellingen’

  Het symposium is op zoek naar creatieve en kritische geesten die het podium willen delen en de vanzelfsprekendheden en verwachtingen in de culturele instellingen willen doorbreken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2019. Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts

  lees meer
  — gepubliceerd op