19

Vandaag sloot de Franse president Emmanuel Macron zijn tweedaagse bezoek aan België af in BOZAR.

President Macron en zijn echtgenote Brigitte ontmoetten er een groep jongeren van Europyourhope?, een samenwerking tussen het Brusselse Institut Sainte-Marie en het Lycee Rodin in Parijs. Zij gingen onder leiding van 2 kunstenaars, de Franse choreograaf K. Goldstein en de Belgisch beeldend kunstenaar Bonom aan de slag in het kader van het BOZAR-project Next Generation, Please.

In de Hortahal sprak de Franse president een publiek toe van zo’n 500 Fransen in België, van bedrijfsleiders, diplomaten en kunstenaars.

Het bezoek was meer dan uitzonderlijk: het was al van 1983 geleden dat een Franse president nog een officieel staatsbezoek bracht aan ons land. Voor Emmanuel Macron was het al z’n tweede bezoek aan BOZAR. Hij was hier eerder al te gast in 2016 (toen nog als presidentskandidaat) voor Les Journées de Bruxelles.


 • Brussels Bijou

  Hét stadsjuweel voor podiumartiesten in Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Cantania 2018 © Beata Szparagowska

  Oproep aan leerkrachten: Krijg je leerlingen aan het zingen in de klas met Cantania

  Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor de zesde editie van Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Liefdadigheidsdiner in het BOZAR Restaurant

  Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op