19

Vandaag sloot de Franse president Emmanuel Macron zijn tweedaagse bezoek aan België af in BOZAR.

President Macron en zijn echtgenote Brigitte ontmoetten er een groep jongeren van Europyourhope?, een samenwerking tussen het Brusselse Institut Sainte-Marie en het Lycee Rodin in Parijs. Zij gingen onder leiding van 2 kunstenaars, de Franse choreograaf K. Goldstein en de Belgisch beeldend kunstenaar Bonom aan de slag in het kader van het BOZAR-project Next Generation, Please.

In de Hortahal sprak de Franse president een publiek toe van zo’n 500 Fransen in België, van bedrijfsleiders, diplomaten en kunstenaars.

Het bezoek was meer dan uitzonderlijk: het was al van 1983 geleden dat een Franse president nog een officieel staatsbezoek bracht aan ons land. Voor Emmanuel Macron was het al z’n tweede bezoek aan BOZAR. Hij was hier eerder al te gast in 2016 (toen nog als presidentskandidaat) voor Les Journées de Bruxelles.


 • Overlijden van Binta Sagna

  Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus. Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is ‘Exploring the arts and creativity as stimulation for innovation and technologiesthrough wearable technologies’

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR op de eerste Salzburg Summit

  Van 20 juli tot 31 augustus 2019 gaat voor de 99ste maal het wereldberoemde festival voor muziek en drama de Salzburger Festspiele door.

  lees meer
  — gepubliceerd op