18

Vandaag sloot de Franse president Emmanuel Macron zijn tweedaagse bezoek aan België af in BOZAR.

President Macron en zijn echtgenote Brigitte ontmoetten er een groep jongeren van Europyourhope?, een samenwerking tussen het Brusselse Institut Sainte-Marie en het Lycee Rodin in Parijs. Zij gingen onder leiding van 2 kunstenaars, de Franse choreograaf K. Goldstein en de Belgisch beeldend kunstenaar Bonom aan de slag in het kader van het BOZAR-project Next Generation, Please.

In de Hortahal sprak de Franse president een publiek toe van zo’n 500 Fransen in België, van bedrijfsleiders, diplomaten en kunstenaars.

Het bezoek was meer dan uitzonderlijk: het was al van 1983 geleden dat een Franse president nog een officieel staatsbezoek bracht aan ons land. Voor Emmanuel Macron was het al z’n tweede bezoek aan BOZAR. Hij was hier eerder al te gast in 2016 (toen nog als presidentskandidaat) voor Les Journées de Bruxelles.


 • © Jo Van de Vyver

  Heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Gaetan Miclotte, Blueclic photography

  BOZAR RESTAURANT sterkste stijger in rangorde Gault&Millau

  Ook dit jaar behoort BOZAR RESTAURANT tot de beste eetadressen van het land. De prestigieuze culinaire gids Gault&Millau koos ons restaurant opnieuw voor hun nieuwe editie – maar er is meer.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  BOZAR NIGHT: feest tot in de vroege uurtjes

  Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op