18

In het kader van de heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika op 9 december 2018 zal BOZAR evenementen organiseren rond de renovatie, de nieuwe visie en het vraagstuk van het koloniale geheugen van ons land, een onderwerp dat onmiskenbaar verbonden is met het Museum, dat in 1910 door Leopold II werd opgericht. In documentaires en debatten zal specifiek worden ingegaan op de complexiteit van het renovatieproces, de rol van dit nieuwe museum in België en voor de wereld, en de kans die deze heropening biedt voor de Belgische instellingen en burgers om hun relatie met Afrika te herbekijken en de praktijken en geesten te dekoloniseren. Deze collectieve verantwoordelijkheid wordt immers gedragen door al onze instellingen, van onderwijs, justitie, werkgelegenheid en cultuur tot buitenlandse zaken. Na verloop van tijd en in een sfeer van dialoog en openheid kunnen er dingen veranderen.


 • Brussels Bijou

  Hét stadsjuweel voor podiumartiesten in Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Cantania 2018 © Beata Szparagowska

  Oproep aan leerkrachten: Krijg je leerlingen aan het zingen in de klas met Cantania

  Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor de zesde editie van Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Liefdadigheidsdiner in het BOZAR Restaurant

  Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op