18

In het kader van de heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika op 9 december 2018 zal BOZAR evenementen organiseren rond de renovatie, de nieuwe visie en het vraagstuk van het koloniale geheugen van ons land, een onderwerp dat onmiskenbaar verbonden is met het Museum, dat in 1910 door Leopold II werd opgericht. In documentaires en debatten zal specifiek worden ingegaan op de complexiteit van het renovatieproces, de rol van dit nieuwe museum in België en voor de wereld, en de kans die deze heropening biedt voor de Belgische instellingen en burgers om hun relatie met Afrika te herbekijken en de praktijken en geesten te dekoloniseren. Deze collectieve verantwoordelijkheid wordt immers gedragen door al onze instellingen, van onderwijs, justitie, werkgelegenheid en cultuur tot buitenlandse zaken. Na verloop van tijd en in een sfeer van dialoog en openheid kunnen er dingen veranderen.


 • © Yannick Sas

  President Macron in BOZAR

  Vandaag sloot de Franse president Emmanuel Macron zijn tweedaagse bezoek aan België af in BOZAR.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Gaetan Miclotte, Blueclic photography

  BOZAR RESTAURANT sterkste stijger in rangorde Gault&Millau

  Ook dit jaar behoort BOZAR RESTAURANT tot de beste eetadressen van het land. De prestigieuze culinaire gids Gault&Millau koos ons restaurant opnieuw voor hun nieuwe editie – maar er is meer.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  BOZAR NIGHT: feest tot in de vroege uurtjes

  Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op