17

In het kader van de heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika op 9 december 2018 zal BOZAR evenementen organiseren rond de renovatie, de nieuwe visie en het vraagstuk van het koloniale geheugen van ons land, een onderwerp dat onmiskenbaar verbonden is met het Museum, dat in 1910 door Leopold II werd opgericht. In documentaires en debatten zal specifiek worden ingegaan op de complexiteit van het renovatieproces, de rol van dit nieuwe museum in België en voor de wereld, en de kans die deze heropening biedt voor de Belgische instellingen en burgers om hun relatie met Afrika te herbekijken en de praktijken en geesten te dekoloniseren. Deze collectieve verantwoordelijkheid wordt immers gedragen door al onze instellingen, van onderwijs, justitie, werkgelegenheid en cultuur tot buitenlandse zaken. Na verloop van tijd en in een sfeer van dialoog en openheid kunnen er dingen veranderen.


 • © ISNA MasoumeAsghari

  Projectoproep voor kunstenaars rond industrieel erfgoed en levende archieven

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  Projectoproep: Next Generation, please! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Afropolitan genomineerd voor EFFE audience award: stem nu

  De meest recente editie van het Afropolitanfestival (februari 2019) werd net genomineerd voor een EFFE Award, de prestigieuze Europese prijs voor festivals.

  lees meer
  — gepubliceerd op