19

Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

Gaan water en vuur niet samen? Het succes van onze BOZAR NIGHT bewijst het tegendeel met een cocktail van clubbing en tentoonstellingen. Een interessante mix van topmuzikanten, onder wie Jacques Greene, Daniel Avery, DJ Charme en Otis, zetten het Paleis voor Schone Kunsten in vuur en vlam. Al snel palmden de clubbers ook de tentoonstellingszalen in, om de doeken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka te bewonderen, de werken van de Brusselse Caravaggist Theodoor van Loon te ontdekken of kennis te maken met de futuristische herinneringen van Chris Marker. Hét bewijs dat cultuur en feest hand in hand kunnen gaan op een van de meest bijzondere plaatsen in de Europese hoofdstad.

Noteer 30 april 2019 alvast in je agenda voor onze volgende BOZAR NIGHT.


 • Brussels Bijou

  Hét stadsjuweel voor podiumartiesten in Brussel.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Cantania 2018 © Beata Szparagowska

  Oproep aan leerkrachten: Krijg je leerlingen aan het zingen in de klas met Cantania

  Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor de zesde editie van Cantania en neem deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Liefdadigheidsdiner in het BOZAR Restaurant

  Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op