20

Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

Gaan water en vuur niet samen? Het succes van onze BOZAR NIGHT bewijst het tegendeel met een cocktail van clubbing en tentoonstellingen. Een interessante mix van topmuzikanten, onder wie Jacques Greene, Daniel Avery, DJ Charme en Otis, zetten het Paleis voor Schone Kunsten in vuur en vlam. Al snel palmden de clubbers ook de tentoonstellingszalen in, om de doeken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka te bewonderen, de werken van de Brusselse Caravaggist Theodoor van Loon te ontdekken of kennis te maken met de futuristische herinneringen van Chris Marker. Hét bewijs dat cultuur en feest hand in hand kunnen gaan op een van de meest bijzondere plaatsen in de Europese hoofdstad.

Noteer 30 april 2019 alvast in je agenda voor onze volgende BOZAR NIGHT.


 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Koninklijk bezoek voor Roger Raveel

  BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open oproep voor residenties Iraans erfgoed

  Het Goethe-Institut en BOZAR organiseren een artistiek onderzoeksprogramma met residentie dat zich verdiept in de relatie tussen Iran en Europa. Dat programma past in het kader van het beheerprogramma voor cultureel erfgoed in Iran (HerMap Iran) en wordt gefinancierd door het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen van de Europese Commissie.

  lees meer
  — gepubliceerd op