19

Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

Gaan water en vuur niet samen? Het succes van onze BOZAR NIGHT bewijst het tegendeel met een cocktail van clubbing en tentoonstellingen. Een interessante mix van topmuzikanten, onder wie Jacques Greene, Daniel Avery, DJ Charme en Otis, zetten het Paleis voor Schone Kunsten in vuur en vlam. Al snel palmden de clubbers ook de tentoonstellingszalen in, om de doeken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka te bewonderen, de werken van de Brusselse Caravaggist Theodoor van Loon te ontdekken of kennis te maken met de futuristische herinneringen van Chris Marker. Hét bewijs dat cultuur en feest hand in hand kunnen gaan op een van de meest bijzondere plaatsen in de Europese hoofdstad.

Noteer 30 april 2019 alvast in je agenda voor onze volgende BOZAR NIGHT.


 • © Alexey Klyukov

  Oproep voor creatieve bijdragen Symposium ‘Race, Power and Culture: Een Kritische Blik op Belgische Culturele Instellingen’

  Het symposium is op zoek naar creatieve en kritische geesten die het podium willen delen en de vanzelfsprekendheden en verwachtingen in de culturele instellingen willen doorbreken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2019. Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts

  lees meer
  — gepubliceerd op