24

Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

Gaan water en vuur niet samen? Het succes van onze BOZAR NIGHT bewijst het tegendeel met een cocktail van clubbing en tentoonstellingen. Een interessante mix van topmuzikanten, onder wie Jacques Greene, Daniel Avery, DJ Charme en Otis, zetten het Paleis voor Schone Kunsten in vuur en vlam. Al snel palmden de clubbers ook de tentoonstellingszalen in, om de doeken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka te bewonderen, de werken van de Brusselse Caravaggist Theodoor van Loon te ontdekken of kennis te maken met de futuristische herinneringen van Chris Marker. Hét bewijs dat cultuur en feest hand in hand kunnen gaan op een van de meest bijzondere plaatsen in de Europese hoofdstad.

Noteer 30 april 2019 alvast in je agenda voor onze volgende BOZAR NIGHT.


 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus.

  Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch’

  lees meer
  — gepubliceerd op