19

De tentoonstelling Beyond Klimt sloot zondag de deuren met meer dan 100.000 bezoekers op de teller. Hiermee verovert de expo meteen een plekje in de top 3 van de best bezochte BOZAR-tentoonstellingen van de laatste 10 jaar.

Paul Dujardin (BOZAR): “Beyond Klimt. New Horizons in Central Europe 1914-1938’ bracht heel wat volk op de been. Dat mogen we een mooi succes noemen, want het is geen hapklare tentoonstelling. We vroegen bezoekers om verder te kijken dan de grote namen en dompelden hen onder in een cruciale periode uit de Europese (kunst)geschiedenis. Dit bij uitstek Europese verhaal over het uiteenvallen van landen en kunstenaars die vluchten voor de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog bleek in de actuele context ontzettend relevant.”


 • Overlijden van Binta Sagna

  Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus. Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is ‘Exploring the arts and creativity as stimulation for innovation and technologiesthrough wearable technologies’

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR op de eerste Salzburg Summit

  Van 20 juli tot 31 augustus 2019 gaat voor de 99ste maal het wereldberoemde festival voor muziek en drama de Salzburger Festspiele door.

  lees meer
  — gepubliceerd op