17

De tentoonstelling Beyond Klimt sloot zondag de deuren met meer dan 100.000 bezoekers op de teller. Hiermee verovert de expo meteen een plekje in de top 3 van de best bezochte BOZAR-tentoonstellingen van de laatste 10 jaar.

Paul Dujardin (BOZAR): “Beyond Klimt. New Horizons in Central Europe 1914-1938’ bracht heel wat volk op de been. Dat mogen we een mooi succes noemen, want het is geen hapklare tentoonstelling. We vroegen bezoekers om verder te kijken dan de grote namen en dompelden hen onder in een cruciale periode uit de Europese (kunst)geschiedenis. Dit bij uitstek Europese verhaal over het uiteenvallen van landen en kunstenaars die vluchten voor de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog bleek in de actuele context ontzettend relevant.”


 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2019. Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • visit.brussels Awards

  Til Beyond Klimt. New horizons in Central Europe, 1914-1938 & United Music of Brussels op de troon die ze verdienen en stem mee op www.awards.brussels.

  lees meer
  — gepubliceerd op