26

Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

“Niemand kan leren met een lege maag.” Dat is het credo van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse en haar liefdadigheidsorganisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds, die ze sinds 2009 in goede banen leidt.

Om haar te steunen gingen 25 sterrenchefs op 16 februari samen aan de slag in drie Brusselse toprestaurants: BON BON**, Le Chalet de la Forêt** en het BOZAR Restaurant*. Chef-kok Karen Torosyan stelde zijn keuken open voor zeven internationale sterrenchefs voor een onvergetelijke gastronomische ervaring en een uitzonderlijke solidariteitsactie. De opbrengst gaat integraal naar de Margot Janses organisatie.


 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus.

  Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch’

  lees meer
  — gepubliceerd op