22

Op 16 februari kookten 25 sterrenchefs in drie Brusselse sterrenzaken, waaronder het BOZAR Restaurant, ten voordele van het liefdadigheidsproject van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse. Haar organisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds levert al tien jaar elke schooldag 1.500 maaltijden aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

“Niemand kan leren met een lege maag.” Dat is het credo van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Margot Janse en haar liefdadigheidsorganisatie Isabelo, Feeding Hungry Minds, die ze sinds 2009 in goede banen leidt.

Om haar te steunen gingen 25 sterrenchefs op 16 februari samen aan de slag in drie Brusselse toprestaurants: BON BON**, Le Chalet de la Forêt** en het BOZAR Restaurant*. Chef-kok Karen Torosyan stelde zijn keuken open voor zeven internationale sterrenchefs voor een onvergetelijke gastronomische ervaring en een uitzonderlijke solidariteitsactie. De opbrengst gaat integraal naar de Margot Janses organisatie.


 • © Alexey Klyuykov

  Oproep voor creatieve bijdragen Symposium ‘Race, Power and Culture: Een Kritische Blik op Belgische Culturele Instellingen’

  Het symposium is op zoek naar creatieve en kritische geesten die het podium willen delen en de vanzelfsprekendheden en verwachtingen in de culturele instellingen willen doorbreken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Theodoor Van Loon op reis

  De herontdekking van de Brusselse caravaggist Theodoor van Loon gaat verder. Na de grandioze retrospectieve bij BOZAR gaat Van Loon op reis. Vanaf 15 februari is een selectie van de werken uit onze tentoonstelling te zien in het MNHA (Musée national d’histoire et d’art) in Luxemburg.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2019. Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts

  lees meer
  — gepubliceerd op