29

Vandaag starten de werken aan de platte daken van het Paleis voor Schone Kunsten langs de Ravensteinstraat en de Baron Hortastraat.

De renovatiewerken van deze 850 m² omvatten herstellingen aan de waterafdichtingslaag, de plaatsing van bijkomende isolatie, en de restauratie van de dakkoepel die voor daglicht zorgt in de Rotonde Bertouille. Ook de balustrade wordt heropgebouwd. Het dak krijgt een vloerbedekking in betontegels zodat het na de werken (voorzien voor de lente 2020) kan worden opengesteld voor het publiek, net als Victor Horta zelf had voorzien. Binnenkort zal je dus de Brusselse skyline kunnen bewonderen vanop een gloednieuw dakterras!

Ook het dakappartement dat Horta voorzag in de Baron Hortastraat als overgang tussen het art deco Paleis voor Schone kunsten en zijn neoklassieke buren, wordt gerenoveerd. Oorspronkelijk bedoeld als privé-appartement voor de directeur-generaal (en later conciërgewoning) zal het appartement worden gebruikt voor artists in residence.


 • De drie federale culturele instellingen zetten hun samenwerking kracht bij

  Om de uitdagingen van de Covid-19-pandemie het hoofd te kunnen bieden, besloten het Belgian National Orchestra, BOZAR en de Munt om de samenwerking die ze vier jaar geleden zijn aangegaan nog verder op te schroeven. Samen willen ze het gebruik van de beschikbare middelen optimaliseren, een hoogwaardig artistiek programma blijven bieden en hun banden met de mensen aanhalen. De drie instellingen werken ook samen aan een coherente toepassing van de voorzorgsmaatregelen die de overheid voorschrijft. Het welzijn en comfort van publiek en medewerkers is voor elk van de instellingen immers de allergrootste prioriteit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Casse-croûte: een culinaire BOZAR RESTAURANT ervaring aan jouw eettafel!

  Toen de COVID-19-crisis losbrak, maakte onze chef-kok Karen Torosyan zich de nieuwe realiteit eigen in no time. Op 24 maart lanceerde hij zijn nieuwe culinaire dienst, Casse-croûte. Nu de klassieke restaurantervaring geen optie meer is, besloot hij deze beleving naar jouw keuken te brengen. Je krijgt alle verwarmingsinstructies die je nodig hebt om de verschillende gerechten te serveren. Op die manier zal de chef jou en je tafelgenoten – zelfs vanop afstand – naar de essentie van zijn kookkunsten leiden. Met zijn uitgebreid assortiment van gerechten bezorgt chef Karen Torosyan jou toch de gehoopte culinaire ervaring.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hoe ervaar jij de lockdown?

  Het staat al lang vast dat kunst bijdraagt tot ons welzijn, maar hoe zit dat in tijden van afzondering? Vul enkele vragen in en draag zo je steentje bij aan het Europese onderzoek naar de impact van kunst op de gezondheid tijdens de lockdown.

  lees meer
  — gepubliceerd op