21

Vandaag starten de werken aan de platte daken van het Paleis voor Schone Kunsten langs de Ravensteinstraat en de Baron Hortastraat.

De renovatiewerken van deze 850 m² omvatten herstellingen aan de waterafdichtingslaag, de plaatsing van bijkomende isolatie, en de restauratie van de dakkoepel die voor daglicht zorgt in de Rotonde Bertouille. Ook de balustrade wordt heropgebouwd. Het dak krijgt een vloerbedekking in betontegels zodat het na de werken (voorzien voor de lente 2020) kan worden opengesteld voor het publiek, net als Victor Horta zelf had voorzien. Binnenkort zal je dus de Brusselse skyline kunnen bewonderen vanop een gloednieuw dakterras!

Ook het dakappartement dat Horta voorzag in de Baron Hortastraat als overgang tussen het art deco Paleis voor Schone kunsten en zijn neoklassieke buren, wordt gerenoveerd. Oorspronkelijk bedoeld als privé-appartement voor de directeur-generaal (en later conciërgewoning) zal het appartement worden gebruikt voor artists in residence.


 • © ISNA MasoumeAsghari

  Projectoproep voor kunstenaars rond industrieel erfgoed en levende archieven

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  Projectoproep: Next Generation, please! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Afropolitan genomineerd voor EFFE audience award: stem nu

  De meest recente editie van het Afropolitanfestival (februari 2019) werd net genomineerd voor een EFFE Award, de prestigieuze Europese prijs voor festivals.

  lees meer
  — gepubliceerd op