23

Vandaag starten de werken aan de platte daken van het Paleis voor Schone Kunsten langs de Ravensteinstraat en de Baron Hortastraat.

De renovatiewerken van deze 850 m² omvatten herstellingen aan de waterafdichtingslaag, de plaatsing van bijkomende isolatie, en de restauratie van de dakkoepel die voor daglicht zorgt in de Rotonde Bertouille. Ook de balustrade wordt heropgebouwd. Het dak krijgt een vloerbedekking in betontegels zodat het na de werken (voorzien voor de lente 2020) kan worden opengesteld voor het publiek, net als Victor Horta zelf had voorzien. Binnenkort zal je dus de Brusselse skyline kunnen bewonderen vanop een gloednieuw dakterras!

Ook het dakappartement dat Horta voorzag in de Baron Hortastraat als overgang tussen het art deco Paleis voor Schone kunsten en zijn neoklassieke buren, wordt gerenoveerd. Oorspronkelijk bedoeld als privé-appartement voor de directeur-generaal (en later conciërgewoning) zal het appartement worden gebruikt voor artists in residence.


 • Kunstenaarfragmenten: Een reis van ontmoetingen door Roemenië

  Roemenië is al eeuwenlang een land van artistieke creatie dat de culturele verbeelding van Europa mee vormgeeft. Haar kunstenaars, van Brancusi tot Tzara en Bratescu, hebben bijgedragen tot de meest avant-gardistische stromingen van ons continent.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR en de Buurthuizen van de Stad Brussel versterken de toegang tot kunsten en cultuur voor Brusselaars

  BOZAR en de Buurthuizen van de Stad Brussel ondertekenen een partnerschap om het culturele aanbod en de toegang tot kunsten en cultuur voor inwoners van de Stad Brussel te versterken, met specifieke aandacht voor geïsoleerden en kansarmen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  PROJECTOPROEP: NEXT GENERATION, PLEASE! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op