23

In Venetië is de 58ste biënnale voor hedendaagse kunst geopend. Het Belgische paviljoen is dit jaar ingepalmd door de ontwrichtende, zotte, zeg maar “Bruegeliaanse” wereld van het Brusselse kunstenaarsduo Jos de Gruyter en Harald Thys.

Zij hebben het paviljoen omgebouwd tot Mondo Cane, een folkloremuseum over de mens, vol verdwaasde mechanische poppen, oude ambachten, landschappen, schoonheid en een behoorlijke portie lelijkheid.

Met deze verrassende inzending ontving het Belgische paviljoen een "eervolle vermelding" (het equivalent van de tweede prijs) van de jury.

De biënnale van Venetië loopt tot 24 november. Daarna zullen de kunstenaars de tentoonstelling aanpassen aan de architectuur van Victor Horta en een nieuwe versie presenteren bij BOZAR. Die versie van Mondo Cane loopt in Brussel vanaf 14 februari 2020.


 • Kunstenaarfragmenten: Een reis van ontmoetingen door Roemenië

  Roemenië is al eeuwenlang een land van artistieke creatie dat de culturele verbeelding van Europa mee vormgeeft. Haar kunstenaars, van Brancusi tot Tzara en Bratescu, hebben bijgedragen tot de meest avant-gardistische stromingen van ons continent.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR en de Buurthuizen van de Stad Brussel versterken de toegang tot kunsten en cultuur voor Brusselaars

  BOZAR en de Buurthuizen van de Stad Brussel ondertekenen een partnerschap om het culturele aanbod en de toegang tot kunsten en cultuur voor inwoners van de Stad Brussel te versterken, met specifieke aandacht voor geïsoleerden en kansarmen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  PROJECTOPROEP: NEXT GENERATION, PLEASE! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op