11

Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

Next Generation, Please! brengt kunstenaars, artiesten, muzikanten, jongeren, politici en intellectuelen bij elkaar die gedurende één jaar samenwerken, aan activiteiten deelnemen (debatten, filmvertoniginen, performances...), en  een artistieke creatie maken. Het project draait rond een gedeeld eigenaarschap, waarbij jonge mensen bij elke stap van het proces hun stem kunnen laten horen. Hun creaties worden tijdens een interactieve tentoonstelling in april en mei getoond aan het publiek. Dit project wil jongeren in aanraking brengen met maatschappelijke thema’s. We willen hen doen inzien dat ze een stem hebben in een democratie waarin participatie van jonge, bewuste burgers steeds groter wordt. We nodigen hen uit te filosoferen, kritisch na te denken, meningen en ideeën te formuleren en ze creatief te vertalen naar werk voor een multimediale voorstelling, samen met de begeleidende kunstenaars, politici en intellectuelen.


Deadline: 19 augustus 2019


 

Meer weten over het project?

 


 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Koninklijk bezoek voor Roger Raveel

  BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open oproep voor residenties Iraans erfgoed

  Het Goethe-Institut en BOZAR organiseren een artistiek onderzoeksprogramma met residentie dat zich verdiept in de relatie tussen Iran en Europa. Dat programma past in het kader van het beheerprogramma voor cultureel erfgoed in Iran (HerMap Iran) en wordt gefinancierd door het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen van de Europese Commissie.

  lees meer
  — gepubliceerd op