25

Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

Next Generation, Please! brengt kunstenaars, artiesten, muzikanten, jongeren, politici en intellectuelen bij elkaar die gedurende één jaar samenwerken, aan activiteiten deelnemen (debatten, filmvertoniginen, performances...), en  een artistieke creatie maken. Het project draait rond een gedeeld eigenaarschap, waarbij jonge mensen bij elke stap van het proces hun stem kunnen laten horen. Hun creaties worden tijdens een interactieve tentoonstelling in april en mei getoond aan het publiek. Dit project wil jongeren in aanraking brengen met maatschappelijke thema’s. We willen hen doen inzien dat ze een stem hebben in een democratie waarin participatie van jonge, bewuste burgers steeds groter wordt. We nodigen hen uit te filosoferen, kritisch na te denken, meningen en ideeën te formuleren en ze creatief te vertalen naar werk voor een multimediale voorstelling, samen met de begeleidende kunstenaars, politici en intellectuelen.


Deadline: 15 juli 2019


 

Meer weten over het project?

 


 • Kunstenaarsresidentie. Artists in Architecture

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Een Rode Duivel op bezoek bij BOZAR

  In mei kwam Rode Duivel en fervente verdediger bij Paris Saint-Germain Thomas Meunier, op bezoek bij BOZAR. Het was voor de stervoetballer de uitgelezen kans om zijn band met cultuur aan te scherpen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Project Alias, Bjørn Karmann & Tore Knudsen

  De STARTS Prize gaat naar het innovatiebureau “300.000 Km/s” en de ontwerpers Bjørn Karmann en Tore Knudsen

  STARTS staat voor Science, Technology en Arts, en is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerking op het snijvlak tussen wetenschap, technologie en kunst te promoten. Bij het initiatief hoort de prestigieuze STARTS Prize, die jaarlijks uitgereikt wordt door Ars Electronica uit Linz, BOZAR en Waag Society.

  lees meer
  — gepubliceerd op