21

Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

Next Generation, Please! brengt kunstenaars, artiesten, muzikanten, jongeren, politici en intellectuelen bij elkaar die gedurende één jaar samenwerken, aan activiteiten deelnemen (debatten, filmvertoniginen, performances...), en  een artistieke creatie maken. Het project draait rond een gedeeld eigenaarschap, waarbij jonge mensen bij elke stap van het proces hun stem kunnen laten horen. Hun creaties worden tijdens een interactieve tentoonstelling in april en mei getoond aan het publiek. Dit project wil jongeren in aanraking brengen met maatschappelijke thema’s. We willen hen doen inzien dat ze een stem hebben in een democratie waarin participatie van jonge, bewuste burgers steeds groter wordt. We nodigen hen uit te filosoferen, kritisch na te denken, meningen en ideeën te formuleren en ze creatief te vertalen naar werk voor een multimediale voorstelling, samen met de begeleidende kunstenaars, politici en intellectuelen.


Deadline: 19 augustus 2019


 

Meer weten over het project?

 


 • Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus.

  Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch’

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR op de eerste Salzburg Summit

  Van 20 juli tot 31 augustus 2019 gaat voor de 99ste maal het wereldberoemde festival voor muziek en drama de Salzburger Festspiele door.

  lees meer
  — gepubliceerd op