02

Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

Next Generation, Please! brengt kunstenaars, artiesten, muzikanten, jongeren, politici en intellectuelen bij elkaar die gedurende één jaar samenwerken, aan activiteiten deelnemen (debatten, filmvertoniginen, performances...), en  een artistieke creatie maken. Het project draait rond een gedeeld eigenaarschap, waarbij jonge mensen bij elke stap van het proces hun stem kunnen laten horen. Hun creaties worden tijdens een interactieve tentoonstelling in april en mei getoond aan het publiek. Dit project wil jongeren in aanraking brengen met maatschappelijke thema’s. We willen hen doen inzien dat ze een stem hebben in een democratie waarin participatie van jonge, bewuste burgers steeds groter wordt. We nodigen hen uit te filosoferen, kritisch na te denken, meningen en ideeën te formuleren en ze creatief te vertalen naar werk voor een multimediale voorstelling, samen met de begeleidende kunstenaars, politici en intellectuelen.


Deadline: 19 augustus 2019


 

Meer weten over het project?

 


 • De drie federale culturele instellingen zetten hun samenwerking kracht bij

  Om de uitdagingen van de Covid-19-pandemie het hoofd te kunnen bieden, besloten het Belgian National Orchestra, BOZAR en de Munt om de samenwerking die ze vier jaar geleden zijn aangegaan nog verder op te schroeven. Samen willen ze het gebruik van de beschikbare middelen optimaliseren, een hoogwaardig artistiek programma blijven bieden en hun banden met de mensen aanhalen. De drie instellingen werken ook samen aan een coherente toepassing van de voorzorgsmaatregelen die de overheid voorschrijft. Het welzijn en comfort van publiek en medewerkers is voor elk van de instellingen immers de allergrootste prioriteit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Casse-croûte: een culinaire BOZAR RESTAURANT ervaring aan jouw eettafel!

  Toen de COVID-19-crisis losbrak, maakte onze chef-kok Karen Torosyan zich de nieuwe realiteit eigen in no time. Op 24 maart lanceerde hij zijn nieuwe culinaire dienst, Casse-croûte. Nu de klassieke restaurantervaring geen optie meer is, besloot hij deze beleving naar jouw keuken te brengen. Je krijgt alle verwarmingsinstructies die je nodig hebt om de verschillende gerechten te serveren. Op die manier zal de chef jou en je tafelgenoten – zelfs vanop afstand – naar de essentie van zijn kookkunsten leiden. Met zijn uitgebreid assortiment van gerechten bezorgt chef Karen Torosyan jou toch de gehoopte culinaire ervaring.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hoe ervaar jij de lockdown?

  Het staat al lang vast dat kunst bijdraagt tot ons welzijn, maar hoe zit dat in tijden van afzondering? Vul enkele vragen in en draag zo je steentje bij aan het Europese onderzoek naar de impact van kunst op de gezondheid tijdens de lockdown.

  lees meer
  — gepubliceerd op