13

Roemenië is al eeuwenlang een land van artistieke creatie dat de culturele verbeelding van Europa mee vormgeeft. Haar kunstenaars, van Brancusi tot Tzara en Bratescu, hebben bijgedragen tot de meest avant-gardistische stromingen van ons continent.

Vandaag is Roemenië, als kruispunt tussen traditie en moderniteit, stad en platteland, een bron van inspiratie voor kunstrenaars van overal.

Van 24 tot 29 mei brengt BOZAR, samen met zijn partners het National Museum of Contemporary Art (MNAC) en het Cluj Cultural Centre, tien kunstenaars uit België en Roemenië samen in Boekarest en Cluj. Tijdens verschillende bezoeken, ontmoetingen en gesprekken zullen ze onderzoeken hoe Roemenië een laboratorium kan zijn, een open workshop voor actieve reflectie.

Het project, in het kader van het Roemeense EU-voorzitterschap wil nieuwe kritische narratieven ontwikkelen die de clichés overstijgen.

Volg de kunstenaars tijdens hun tocht door Roemenië via hun persoonlijke ervaringen en visuele inspiraties en indrukken via de Instagram van BOZAR.

Dit zijn de deelnemende kunstenaars: Carla Swerts, Arjan Vanmeenen, Nadia Guerroui, Meriton Maloku, Camille De Bonhome, Lucian Indrei, Thea Lazăr, Mihai Zgondoiu, Gabriela Mateescu, Lea Rasovszky.


 • SERIAL DATING : The Big Get-Together for TV Series Creatives

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4.11.2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep voor projecten: Pitching sessions

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4/11/2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS & Studiotopia

  De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

  lees meer
  — gepubliceerd op