13

STARTS staat voor Science, Technology en Arts, en is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerking op het snijvlak tussen wetenschap, technologie en kunst te promoten. Bij het initiatief hoort de prestigieuze STARTS Prize, die jaarlijks uitgereikt wordt door Ars Electronica uit Linz, BOZAR en Waag Society.

In 2019 gaat de STARTS Prize in de categorie “Innovative Collaboration” naar het innovatiebureau “300.000 Km/s” in Barcelona, dat een baanbrekend model voor duurzame stadsplanning ontwikkelde en het ook met succes toepaste. Bjørn Karmann en Tore Knudsen ontvingen de STARTS PRIZE in de categorie “Artistic Exploration” voor Project Alias, een intelligente parasiet die smart home-systemen ertoe dwingt onze privacy te respecteren.

Krijgen een eervolle vermelding: Kate Crawford (AI Now Institute) en Vladan Joler (SHARE Lab) voor Anatomy of an AI System, Thydêwá voor Arte Eletrônica Indígena, Sabine Engelhardt voor SLAP – See Like A Pony, Eduardo Reck Miranda voor Biocomputer Rhythms, Fernando Bello, ICCESS & Salomé Bazin, Cellule studio voor SimCath, Forensic Architecture voor The Murder of Pavlos Fyssas, BCL (Georg Tremmel & Shiho Fukuhara) voor BLP-2000 / Black List Printer en Jen Keane voor This is grown.

In totaal telde de STARTS Prize 2.278 inschrijvingen uit 88 landen.

 

Meer informatie over de geselecteerde projecten


 • SERIAL DATING : The Big Get-Together for TV Series Creatives

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4.11.2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep voor projecten: Pitching sessions

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4/11/2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS & Studiotopia

  De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

  lees meer
  — gepubliceerd op