06

STARTS staat voor Science, Technology en Arts, en is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerking op het snijvlak tussen wetenschap, technologie en kunst te promoten. Bij het initiatief hoort de prestigieuze STARTS Prize, die jaarlijks uitgereikt wordt door Ars Electronica uit Linz, BOZAR en Waag Society.

In 2019 gaat de STARTS Prize in de categorie “Innovative Collaboration” naar het innovatiebureau “300.000 Km/s” in Barcelona, dat een baanbrekend model voor duurzame stadsplanning ontwikkelde en het ook met succes toepaste. Bjørn Karmann en Tore Knudsen ontvingen de STARTS PRIZE in de categorie “Artistic Exploration” voor Project Alias, een intelligente parasiet die smart home-systemen ertoe dwingt onze privacy te respecteren.

Krijgen een eervolle vermelding: Kate Crawford (AI Now Institute) en Vladan Joler (SHARE Lab) voor Anatomy of an AI System, Thydêwá voor Arte Eletrônica Indígena, Sabine Engelhardt voor SLAP – See Like A Pony, Eduardo Reck Miranda voor Biocomputer Rhythms, Fernando Bello, ICCESS & Salomé Bazin, Cellule studio voor SimCath, Forensic Architecture voor The Murder of Pavlos Fyssas, BCL (Georg Tremmel & Shiho Fukuhara) voor BLP-2000 / Black List Printer en Jen Keane voor This is grown.

In totaal telde de STARTS Prize 2.278 inschrijvingen uit 88 landen.

 

Meer informatie over de geselecteerde projecten


 • Steun de culturele sector en geniet van uitzonderlijke voordelen

  Het voorjaar van 2020 luidde een moeilijke periode in voor heel wat sectoren, waaronder onze cultuursector. Het uitblijven van een beslissing van de overheid over de heropstart van de culturele activiteiten liet ook in onze communicatie rond de komende concerten bij BOZAR zijn sporen na. Zo belandde onze brochure voor het nieuwe muziekseizoen nog steeds niet in je brievenbus en kreeg je nog niet de kans je abonnement te kopen of te verlengen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Zomerstage voor kinderen

  Van 17 tot en met 21 augustus organiseren 5 culturele organisaties van de kunstberg een tweetalige zomerstage voor kinderen: Illustratie in al zijn vormen!. BELvue, BOZAR, Cinematek, het Coudenbergpaleis en Experience.Brussels slaan de handen in elkaar en laten jouw kinderen vijf dagen langen op zoek gaan naar de schatten van de kunstberg. Met illustratie als uitgangspunt leiden de 5 musea hen doorheen bekende of minder bekende architecturale pareltjes in het hart van de hoofdstad.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Frederik Vercruysse

  BOZAR CAFÉ VICTOR TERUG OPEN OP 25 JUNI

  Vanaf 25 juni heet ook BOZAR CAFE VICTOR jullie opnieuw een warm welkom. Kom gezellig binnen of neem plaats op ons terras om na te praten over een van onze tentoonstellingen of van een originele lunch te genieten.

  lees meer
  — gepubliceerd op