16

STARTS staat voor Science, Technology en Arts, en is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerking op het snijvlak tussen wetenschap, technologie en kunst te promoten. Bij het initiatief hoort de prestigieuze STARTS Prize, die jaarlijks uitgereikt wordt door Ars Electronica uit Linz, BOZAR en Waag Society.

In 2019 gaat de STARTS Prize in de categorie “Innovative Collaboration” naar het innovatiebureau “300.000 Km/s” in Barcelona, dat een baanbrekend model voor duurzame stadsplanning ontwikkelde en het ook met succes toepaste. Bjørn Karmann en Tore Knudsen ontvingen de STARTS PRIZE in de categorie “Artistic Exploration” voor Project Alias, een intelligente parasiet die smart home-systemen ertoe dwingt onze privacy te respecteren.

Krijgen een eervolle vermelding: Kate Crawford (AI Now Institute) en Vladan Joler (SHARE Lab) voor Anatomy of an AI System, Thydêwá voor Arte Eletrônica Indígena, Sabine Engelhardt voor SLAP – See Like A Pony, Eduardo Reck Miranda voor Biocomputer Rhythms, Fernando Bello, ICCESS & Salomé Bazin, Cellule studio voor SimCath, Forensic Architecture voor The Murder of Pavlos Fyssas, BCL (Georg Tremmel & Shiho Fukuhara) voor BLP-2000 / Black List Printer en Jen Keane voor This is grown.

In totaal telde de STARTS Prize 2.278 inschrijvingen uit 88 landen.

 

Meer informatie over de geselecteerde projecten


 • Gratis naar incarNations op 15 september

  Naar aanleiding van Open Monumentendagen Brussel zal de tentoonstelling incarNations op 15 september uitzonderlijk gratis toegankelijk zijn. Je hoeft dus geen ticket te kopen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Tips and tricks for educators

  Met welke uitdagingen krijg je te maken wanneer je met je school deelneemt aan een artistiek project? Hoe stellen we jongeren in staat om hun zeggenschap op te nemen zodat ze integraal kunnen deelnemen aan artistieke projecten? Hoe transformeert een project als dit de betrokken instellingen?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op