17

Dit jaar blaast Ars Musica 30 kaarsjes uit. Het bekende festival voor hedendaagse muziek is intussen een belangrijk internationaal evenement geworden dat erin geslaagd is de vinger aan de creatieve pols te houden. Zo kan het een almaar rijker spectrum van de diverse esthetische stromingen van onze tijd presenteren. Ars Musica viert zijn verjaardag bij BOZAR met vier uiteenlopende concerten.

Het legendarische Kronos Quartet brengt kamermuziek met stukken die bijvoorbeeld speciaal voor hen door Glass en Riley werden gearrangeerd. Xenia Pestova, de nieuwe pianorevelatie, vertolkt dan weer muziek voor klavier op haar best. En ook symfonische muziek mag uiteraard niet ontbreken. Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en Musiques Nouvelles laten ons meegenieten van een bloemlezing van door het festival bestelde werken en andere stukken.

Van Glass, over Dutilleux, Reich, Cage, Boesmans, Lockwood, tot Bartholomée en vele anderen ... Ars Musica toont ons meer dan ooit hoe rijk de hedendaagse klassieke muziek wel is. Een verjaardagseditie die je niet mag missen!


 • © ISNA MasoumeAsghari

  Projectoproep voor kunstenaars rond industrieel erfgoed en levende archieven

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @ Caroline Lessire

  Projectoproep: Next Generation, please! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Afropolitan genomineerd voor EFFE audience award: stem nu

  De meest recente editie van het Afropolitanfestival (februari 2019) werd net genomineerd voor een EFFE Award, de prestigieuze Europese prijs voor festivals.

  lees meer
  — gepubliceerd op