23

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van zijn eerste gele trui biedt Eddy Merckx zijn fiets aan voor een veiling ten gunste van BOZAR.

Bod in twee fasen.

1e bod te doen tussen 4 juli en 22 juli 2019.

Opmerking: alleen biedingen boven de minimumsom van 6000 € worden in aanmerking genomen.

2de bod: De drie hoogste bieders zullen op 22 juli gecontacteerd worden met een mogelijkheid om hoger te bieden vóór 28 juli, de datum van de aankomst van de Tour in Parijs. De winnaar wordt op dezelfde dag aangekondigd via e-mail aan de deelnemers van het opbod.

Bod met volledige contactgegevens te versturen per e-mail naar patrons@bozar.be

De hoogste bieder vertrekt met deze Eddy Merckx Premium-fiets (jaar 2007 of 2008), één van de laatste die werd gefabriceerd en geassembleerd in het Eddy Merckx-atelier in Meise.

Actie geldig van donderdag 04.07 tot 28.07.2019.


 

Technische gegevens

De buizen van de fiets werden geleverd door Easton, een Amerikaans bedrijf dat kwalitatief materiaal voor fietsen aflevert en zelf ook fietsen maakt. De buizen zijn van aluminium, high-end, Easton Race 7005. De buizen zijn triple butted. Ze hebben dus een dunnere wand en zijn fijner in het midden dan buiten aan de lasnaden. Deze afwerking geeft meer respons en veerkracht in het kader en verhoogt de efficiëntie. 

De afwerking is volledig Campagnolo. Eddy Merckx fietsen uit het atelier in Meise werden per definitie in Campa geleverd. De groep is Chorus of Record met carbon trapstel en remgrepen. 10 (achteraan) x 2 (vooraan) versnellingen met een van de eerste holle (Campa) trapassen in buitenformaat.

De stuurpen en het stuur zijn van het merk Deda, opnieuw Italiaans, en in aluminium.

Het zadel is een Selle Italia, een profmodel. Niet voor ongetrainde achterwerken.

De wielen met Campagnolo naven (perfecte kwaliteit, bij regelmatig smeren en afregelen gaan ze wel 30 jaar mee) zijn gebreid met Sapim spaken (Belgisch product) en Ambrosio Excellence velgen. De velgen en spaken van toen zijn nog steeds in productie. Er liggen bandjes op en geen tubes. Bandjes zijn veel goedkoper dan tubes, maar geven wel iets meer rolweerstand.

De pedalen zijn van het merk Podio, een Eddy Merckx, Adidas (de sponsor van Eddy Merckx voor een deel van zijn carrière) en Campagnolo joint venture. De pedalen kwamen met bijpassende schoenen en hadden dezelfde ‘instap’ als pedalen met riempjes van toen. Ze werden in 1994 geïntroduceerd in concurrentie met het Look systeem. Enkel uitklikken was ‘modern’ (de voet buitenwaarts draaien). Meer uitleg hier

De pedalen, schoenen en schoenplaatjes zijn niet meer in productie.


 • SERIAL DATING : The Big Get-Together for TV Series Creatives

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4.11.2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep voor projecten: Pitching sessions

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4/11/2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS & Studiotopia

  De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

  lees meer
  — gepubliceerd op