13

Van 20 juli tot 31 augustus 2019 gaat voor de 99ste maal het wereldberoemde festival voor muziek en drama de Salzburger Festspiele door.

Tijdens de 43 dagen van het festival staan 199 evenementen op het programma met tal van nieuwe creaties. Onder andere Philippe Herreweghe met het Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Élysées zijn van de partij. Intendant Markus Hinterhäusen koos als thema van deze editie de mythologie van de antieken.

Tegen de achtergrond van de Festspiele organiseert de Oostenrijkse industriefederatie (Vereinigung der Österreichischen Industrie) van 25 tot 28 juli de eerste Salzburg Summit. Op deze top zullen belangrijke leiders en bijzondere internationale persoonlijkheden discussiëren met een hoogwaardig publiek over de sleutelthema’s van onze tijd. De sprekers zullen vanuit hun expertise bijzondere inzichten geven in een brede waaier van trends (business, politiek, wetenschappen en cultuur) die volgens hen cruciaal zijn voor de economie en de samenleving en voor onze digitale toekomst.

Paul Dujardin, CEO en Artistic Director van BOZAR, is uitgenodigd als spreker en zal er op 27 juli een lezing houden met als thema ‘Towards a new renaissance: Art & technology in posthuman times’.


 • SERIAL DATING : The Big Get-Together for TV Series Creatives

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4.11.2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep voor projecten: Pitching sessions

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4/11/2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS & Studiotopia

  De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

  lees meer
  — gepubliceerd op