26

Van 20 juli tot 31 augustus 2019 gaat voor de 99ste maal het wereldberoemde festival voor muziek en drama de Salzburger Festspiele door.

Tijdens de 43 dagen van het festival staan 199 evenementen op het programma met tal van nieuwe creaties. Onder andere Philippe Herreweghe met het Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Élysées zijn van de partij. Intendant Markus Hinterhäusen koos als thema van deze editie de mythologie van de antieken.

Tegen de achtergrond van de Festspiele organiseert de Oostenrijkse industriefederatie (Vereinigung der Österreichischen Industrie) van 25 tot 28 juli de eerste Salzburg Summit. Op deze top zullen belangrijke leiders en bijzondere internationale persoonlijkheden discussiëren met een hoogwaardig publiek over de sleutelthema’s van onze tijd. De sprekers zullen vanuit hun expertise bijzondere inzichten geven in een brede waaier van trends (business, politiek, wetenschappen en cultuur) die volgens hen cruciaal zijn voor de economie en de samenleving en voor onze digitale toekomst.

Paul Dujardin, CEO en Artistic Director van BOZAR, is uitgenodigd als spreker en zal er op 27 juli een lezing houden met als thema ‘Towards a new renaissance: Art & technology in posthuman times’.


 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus.

  Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch’

  lees meer
  — gepubliceerd op