13

Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

Haar professionalisme, menselijke warmte en groot engagement voor de ontwikkeling van Senegal en het hele Afrikaanse continent maakten haar tot een erg gewaardeerde collega. Het Zuid-Afrikaanse tijdschrift Tropics Magazine rekende haar in 2017 tot een van de mensen die Afrika vorm gaven. Een feministe met een talent voor communiceren die thuis was in de wereld van kunst en cultuur – bevriend met o.a. Youssou Ndour, richtte Binta haar eigen communicatiebureau op, ‘La Sénégauloise’.  Recent leverde ze nog een belangrijke bijdrage aan het succes van de meest recente editie van het Afropolitan Festival bij BOZAR. 

 

Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur en alle collega’s van BOZAR willen hun innige deelneming betuigen  aan de familie en vrienden van onze gewaardeerde colleg


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op