26

Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

Haar professionalisme, menselijke warmte en groot engagement voor de ontwikkeling van Senegal en het hele Afrikaanse continent maakten haar tot een erg gewaardeerde collega. Het Zuid-Afrikaanse tijdschrift Tropics Magazine rekende haar in 2017 tot een van de mensen die Afrika vorm gaven. Een feministe met een talent voor communiceren die thuis was in de wereld van kunst en cultuur – bevriend met o.a. Youssou Ndour, richtte Binta haar eigen communicatiebureau op, ‘La Sénégauloise’.  Recent leverde ze nog een belangrijke bijdrage aan het succes van de meest recente editie van het Afropolitan Festival bij BOZAR. 

 

Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur en alle collega’s van BOZAR willen hun innige deelneming betuigen  aan de familie en vrienden van onze gewaardeerde colleg


 • © Filip Dujardin

  ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

  De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • OPROEP VOOR DEELNEMERS: Sustainable Transformations

  Op donderdag 17 oktober organiseert BOZAR, in samenwerking met de Aalto-universiteit, een dagseminarie ‘Sustainable Transformations’. Het thema is Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch’

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR op de eerste Salzburg Summit

  Van 20 juli tot 31 augustus 2019 gaat voor de 99ste maal het wereldberoemde festival voor muziek en drama de Salzburger Festspiele door.

  lees meer
  — gepubliceerd op