24

Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

Haar professionalisme, menselijke warmte en groot engagement voor de ontwikkeling van Senegal en het hele Afrikaanse continent maakten haar tot een erg gewaardeerde collega. Het Zuid-Afrikaanse tijdschrift Tropics Magazine rekende haar in 2017 tot een van de mensen die Afrika vorm gaven. Een feministe met een talent voor communiceren die thuis was in de wereld van kunst en cultuur – bevriend met o.a. Youssou Ndour, richtte Binta haar eigen communicatiebureau op, ‘La Sénégauloise’.  Recent leverde ze nog een belangrijke bijdrage aan het succes van de meest recente editie van het Afropolitan Festival bij BOZAR. 

 

Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur en alle collega’s van BOZAR willen hun innige deelneming betuigen  aan de familie en vrienden van onze gewaardeerde colleg


 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op