17

De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

De Biënnale zal een gereduceerde en aangepaste versie van de coproductie tussen BOZAR en A+ Architecture in Belgium presenteren, die van 4 april tot 23 juni 2019 plaats vond in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

In São Paulo zal Dierendonckblancke de projecten 12 Kameren (een privéwoning), Riemst (een basisschool), OC Kasterlee (een buurthuis) en Het GielBos (een zorginstelling voor mensen met een beperking) presenteren. Vier kortfilms onder regie van Filip Dujardin zullen de lopende projecten tonen.

Deze realisaties tonen niet alleen de alledaagse ruimtes en hun gebruik, maar ook de dagdagelijkse productie van architectuur via de modus operandi van het kantoor Dierendonckblancke in Gent.

 

Coproductie : BOZAR, A + Architecture in Belgium
Steun: Vlaamse Overheid, Febelcem


 • Gratis naar incarNations op 15 september

  Naar aanleiding van Open Monumentendagen Brussel zal de tentoonstelling incarNations op 15 september uitzonderlijk gratis toegankelijk zijn. Je hoeft dus geen ticket te kopen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Tips and tricks for educators

  Met welke uitdagingen krijg je te maken wanneer je met je school deelneemt aan een artistiek project? Hoe stellen we jongeren in staat om hun zeggenschap op te nemen zodat ze integraal kunnen deelnemen aan artistieke projecten? Hoe transformeert een project als dit de betrokken instellingen?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Met grote droefheid vernemen we het plotse overlijden van Binta Sagna in Brussel op 6 augustus.

  Binta Sagna werkte jarenlang geregeld samen met het Paleis voor Schone Kunsten, met name met de Afrikadesk en het departement Communicatie. 

  lees meer
  — gepubliceerd op