14

Met welke uitdagingen krijg je te maken wanneer je met je school deelneemt aan een artistiek project? Hoe stellen we jongeren in staat om hun zeggenschap op te nemen zodat ze integraal kunnen deelnemen aan artistieke projecten? Hoe transformeert een project als dit de betrokken instellingen?

Dit zijn een aantal vragen die we verkennen in onze publicatie Best practices en inspiratie voor leraren en opvoeders.

Als een van de toonaangevende culturele instellingen in België heeft BOZAR een stevige reputatie opgebouwd in de samenwerking met leerkrachten en opvoeders. In onze publicatie verzamelen we de tips en tricks, ervaringen, visies en beschouwingen van de verschillende begeleiders, kunstenaars en culturele werkers die betrokken waren bij ons educatief project Next Generation, Please!

Meer info NEXT GENERATION, PLEASE!

Download hier onder de volledige PDF.


 • ZOMERSLUITING VAN 22 JULI TOT 17 AUGUSTUS

  Van 22 juli tot en met 17 augustus sluit BOZAR zijn deuren voor een aantal nodige onderhoudswerken in het hele Paleis voor Schone Kunsten. Ook de werken aan het dak, dat in het najaar zal openen voor publiek, worden verdergezet. Vanaf 18 augustus zien we jullie graag terug!

  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op