28

Op donderdag 26 september werden 24 #EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Laureaten in de bloemen gezet bij BOZAR.

Tijdens de uitreiking van de #EFFE Awards ontvingen Frie Leysen (oprichter Kunstenfestivaldesarts) en Dieter Kosslick (voormalig directeur Berlinale) een #EFFE Lifetime Achievement Award. Commissaris Tibor Navracsics overhandigde een Special Thanks Prize aan Paul Dujardin voor zijn jarenlange inzet voor de Europese festivals, kunst en cultuur, en voor het project #EFFE.

5 remarkable festivals receive the EFFE Award 2019-2020

De winnaars van een #EFFE Award zijn (in alfabetische volgorde):

Conrad Festival, Krakau - Polen
Festival Deltebre Dansa, Deltebre - Spanje
Førde Traditional and World Music Festival, Førde - Noorwegen
GogolFEST - Multidisciplinary International Festival of Contemporary Art, verschillende steden - Oekraïne
Welcome to The Village, Leeuwarden – Nederland
 


 • Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

  Naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust wil BOZAR herinneren aan de belangrijke rol die de culturele wereld speelt, als plaats van debat en ontmoeting in het bouwen aan een samenleving waar vrede en dialoog centraal staan. BOZAR onderlijnt dat de herdenking van de bevrijding van Auschwitz ons herinnert aan de gedeelde verantwoordelijkheid van kunstenaars, politici en burgers, bij het definiëren van een tolerante en rechtvaardige samenleving, een onoverkomelijk bolwerk tegen elke vorm van barbaarsheid.  

  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  ONTWERP HET CAMPAGNEBEELD VOOR DE NEXT GENERATION, PLEASE! TENTOONSTELLING

  Verras ons met een inspirerend beeld dat in het oog springt en waar de eigenzinnige, rebelse jeugdigheid van afstraalt. De eerste tien geselecteerde projecten zullen getoond worden op een tentoonstelling bij BOZAR, en er zijn nog andere prijzen te winnen... You(th) can do it!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2020 Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts. 

  lees meer
  — gepubliceerd op