22

Een video mapping installatie van Maria Ilia brengt het Noorderlicht naar BOZAR, in het kader van het Nordic Festival.

Beleef de Aurora Borealis door de ruime lichtkoepels van de Hortahal, die zorgvuldig ontworpen werden door Victor Horta. Het resultaat? Een alomtegenwoordige natuurlijke lichtinval in de ruimte. Tijdens de 10 dagen van het festival wordt een natuurlijk lichtscherm van hoge breedtegraden geprojecteerd op het plafond van de Hortahal.

Maria Ilia is een Brusselse freelance architecte, ontwerpster en beeldend kunstenares en levert hoogwaardige en verfijnde live video mapping en lichtinstallaties voor evenementen, culturele centra en festivals in heel Europa. Haar vele academische en professionele interesses worden aangevuld met een breed scala aan artistieke en sociale activiteiten. Neem een kijkje in haar werk op www.maria-ilia.com.


 • Reactie op de besparingen in de Vlaamse kunstensector

  BOZAR sluit zich aan bij de brede protestbeweging die ontstond na de aankondiging van de verlaging van de cultuursubsidies. Tegelijk roept BOZAR de Vlaamse Regering op om de kunstenaars en organisaties voor wie deze projectsubsidies de zuurstof voor vernieuwende artistieke producties zijn, te ontzien in deze besparingsronde.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Museum as a Stage. Activating a Collection

  Russian Turn in Yekaterinbur

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 10 artiesten geselecteerd door HerMap

  Een residentieprogramma rond kunstonderzoek in Iran-Europa

  lees meer
  — gepubliceerd op