12

De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

Tegen de achtergrond van wereldwijde veranderingen naar duurzame samenlevingen, is de interactie tussen kunst en wetenschap de voorbije decennia buitengewoon sterk veranderd en uitgebreid. De komende jaren zal BOZAR LAB bijdragen tot verscheidene onderling verbonden Europese projecten om deze nieuwe realiteit verder uit te diepen, op zoek naar nieuwe manieren om deze interacties te steunen:
De Regional STARTS Centres - waar wetenschap (Science), technologie (Technology) en de kunsten (ARTS) hand in hand gaan - bundelen de krachten van zeven Europese partnerinstellingen en zetten netwerkactiviteiten en publieksevenementen op het getouw die de samenwerkingsverbanden tussen regio's, partners en stakeholders aanhalen. Samen bedenken ze een meer leefbare toekomst voor de Europese samenlevingen!
Nog tot 2022 stort STUDIOTOPIA zich in een speculatief en creatief avontuur met het oog op duurzame ontwikkeling, via de convergerende opvattingen van kunstenaars en wetenschappers. Het omvat een residentieprogramma dat een nieuwe generatie kunstenaars de kans biedt om in hun ateliers samen te werken met wetenschappers en om specifieke doelgroepen op een creatieve manier te bereiken.


 • SERIAL DATING : The Big Get-Together for TV Series Creatives

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4.11.2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep voor projecten: Pitching sessions

  Uiterste datum voor inschrijvingen: 4/11/2019 13:00

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Beleef het Noorderlicht bij BOZAR!

  Een video mapping installatie van Maria Ilia brengt het Noorderlicht naar BOZAR, in het kader van het Nordic Festival.

  lees meer
  — gepubliceerd op