28

De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

Tegen de achtergrond van wereldwijde veranderingen naar duurzame samenlevingen, is de interactie tussen kunst en wetenschap de voorbije decennia buitengewoon sterk veranderd en uitgebreid. De komende jaren zal BOZAR LAB bijdragen tot verscheidene onderling verbonden Europese projecten om deze nieuwe realiteit verder uit te diepen, op zoek naar nieuwe manieren om deze interacties te steunen:
De Regional STARTS Centres - waar wetenschap (Science), technologie (Technology) en de kunsten (ARTS) hand in hand gaan - bundelen de krachten van zeven Europese partnerinstellingen en zetten netwerkactiviteiten en publieksevenementen op het getouw die de samenwerkingsverbanden tussen regio's, partners en stakeholders aanhalen. Samen bedenken ze een meer leefbare toekomst voor de Europese samenlevingen!
Nog tot 2022 stort STUDIOTOPIA zich in een speculatief en creatief avontuur met het oog op duurzame ontwikkeling, via de convergerende opvattingen van kunstenaars en wetenschappers. Het omvat een residentieprogramma dat een nieuwe generatie kunstenaars de kans biedt om in hun ateliers samen te werken met wetenschappers en om specifieke doelgroepen op een creatieve manier te bereiken.


 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op