25

De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

Tegen de achtergrond van wereldwijde veranderingen naar duurzame samenlevingen, is de interactie tussen kunst en wetenschap de voorbije decennia buitengewoon sterk veranderd en uitgebreid. De komende jaren zal BOZAR LAB bijdragen tot verscheidene onderling verbonden Europese projecten om deze nieuwe realiteit verder uit te diepen, op zoek naar nieuwe manieren om deze interacties te steunen:
De Regional STARTS Centres - waar wetenschap (Science), technologie (Technology) en de kunsten (ARTS) hand in hand gaan - bundelen de krachten van zeven Europese partnerinstellingen en zetten netwerkactiviteiten en publieksevenementen op het getouw die de samenwerkingsverbanden tussen regio's, partners en stakeholders aanhalen. Samen bedenken ze een meer leefbare toekomst voor de Europese samenlevingen!
Nog tot 2022 stort STUDIOTOPIA zich in een speculatief en creatief avontuur met het oog op duurzame ontwikkeling, via de convergerende opvattingen van kunstenaars en wetenschappers. Het omvat een residentieprogramma dat een nieuwe generatie kunstenaars de kans biedt om in hun ateliers samen te werken met wetenschappers en om specifieke doelgroepen op een creatieve manier te bereiken.


 • Het monumentale orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf © Dirty Monitor

  Brand in het Paleis voor Schone Kunsten

  We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Neem deel aan de STARTS Prize 2021

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Geniet nog langer van je MuseumPassMusées abonnement!

  Alle abonnementen van de MuseumPassMusées werden vanaf 1 november op pauze gezet. Daardoor verlies je dus geen dag van je abonnement, dat terug geactiveerd wordt van zodra je de museumpas weer gebruikt.

  lees meer
  — gepubliceerd op