29

De interactie tussen kunst en wetenschap in Europa aanmoedigen

Tegen de achtergrond van wereldwijde veranderingen naar duurzame samenlevingen, is de interactie tussen kunst en wetenschap de voorbije decennia buitengewoon sterk veranderd en uitgebreid. De komende jaren zal BOZAR LAB bijdragen tot verscheidene onderling verbonden Europese projecten om deze nieuwe realiteit verder uit te diepen, op zoek naar nieuwe manieren om deze interacties te steunen:
De Regional STARTS Centres - waar wetenschap (Science), technologie (Technology) en de kunsten (ARTS) hand in hand gaan - bundelen de krachten van zeven Europese partnerinstellingen en zetten netwerkactiviteiten en publieksevenementen op het getouw die de samenwerkingsverbanden tussen regio's, partners en stakeholders aanhalen. Samen bedenken ze een meer leefbare toekomst voor de Europese samenlevingen!
Nog tot 2022 stort STUDIOTOPIA zich in een speculatief en creatief avontuur met het oog op duurzame ontwikkeling, via de convergerende opvattingen van kunstenaars en wetenschappers. Het omvat een residentieprogramma dat een nieuwe generatie kunstenaars de kans biedt om in hun ateliers samen te werken met wetenschappers en om specifieke doelgroepen op een creatieve manier te bereiken.


 • De drie federale culturele instellingen zetten hun samenwerking kracht bij

  Om de uitdagingen van de Covid-19-pandemie het hoofd te kunnen bieden, besloten het Belgian National Orchestra, BOZAR en de Munt om de samenwerking die ze vier jaar geleden zijn aangegaan nog verder op te schroeven. Samen willen ze het gebruik van de beschikbare middelen optimaliseren, een hoogwaardig artistiek programma blijven bieden en hun banden met de mensen aanhalen. De drie instellingen werken ook samen aan een coherente toepassing van de voorzorgsmaatregelen die de overheid voorschrijft. Het welzijn en comfort van publiek en medewerkers is voor elk van de instellingen immers de allergrootste prioriteit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Casse-croûte: een culinaire BOZAR RESTAURANT ervaring aan jouw eettafel!

  Toen de COVID-19-crisis losbrak, maakte onze chef-kok Karen Torosyan zich de nieuwe realiteit eigen in no time. Op 24 maart lanceerde hij zijn nieuwe culinaire dienst, Casse-croûte. Nu de klassieke restaurantervaring geen optie meer is, besloot hij deze beleving naar jouw keuken te brengen. Je krijgt alle verwarmingsinstructies die je nodig hebt om de verschillende gerechten te serveren. Op die manier zal de chef jou en je tafelgenoten – zelfs vanop afstand – naar de essentie van zijn kookkunsten leiden. Met zijn uitgebreid assortiment van gerechten bezorgt chef Karen Torosyan jou toch de gehoopte culinaire ervaring.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hoe ervaar jij de lockdown?

  Het staat al lang vast dat kunst bijdraagt tot ons welzijn, maar hoe zit dat in tijden van afzondering? Vul enkele vragen in en draag zo je steentje bij aan het Europese onderzoek naar de impact van kunst op de gezondheid tijdens de lockdown.

  lees meer
  — gepubliceerd op